вино

Ново проучване на учени от университета в Саутхемптън, както и на този в индийския град Бангор са открили нова голяма опасност от консумацията на вино.
Изследването е проведено с участието на 1000 мъже и 1000 жени, които пиели ежеседмично по 3 бутилки вино, пише zdrave.to.
Оказало се, че алкохолът е не по-малко опасен от никотина при развиване на рак на гърдата, на черния дроб, на червата и на хранопровода.Учените са категорични: Шоколадът и червеното вино забавят стареенетоШоколадът и червеното вино са най-обичаните продукти в своите категории. Едва ли има някой, който не…Mar 29 2019skafeto.com

Експертите стигнаха до извода, че изпиването на 1 бутилка вино седмично ни излага на еднакъв риск от развиване на рак, като при изпушването на 10 цигари седмично при жените и 5 цигари при мъжете.
Учените стигнали до извода, че ако 1000 мъже и 1000 жени, които не са пушачи, изпиват по една бутилка вино седмично през живота си, от тях 10 мъже и 14 жени ще развият рак. При по-големи количества алкохол съответно се повишава и рискът от рак.

Ако тези 1000 мъже и жени пият непрекъснато по три бутилки вино седмично, от тях 19 мъже и 36 жени ще развият рак. Три бутилки вино на седмица се равнявали на 8 цигари седмично за мъжете и 23 цигари седмично за жените.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Вкусно ризото с бяло вино, гарнирано с аспержиАко отново е дошъл моментът, в който трябва да приготвите нещо вкусно за хапване, а далеч не ви идва…Mar 28 2019skafeto.com


loading...