вода с куркума

Много пъти сме чували, че пиенето на вода с куркума всеки ден може да направи чудеса с организма и фигурата ни. Дали това наистина е така обаче? Отговорът на този въпрос дава човек, който е опитал лично тази напитка и то в продължение на цели 5 месеца. Ето какво споделя потребителят.

Скоро ще изминат 5 месеца, откакто започнах да приемам куркума, предават от zdrave.to. И така, реших да напиша как се отразява на тялото ми. Куркумата наистина е здравословна подправка. Нарича се още естествен антибиотик. Например в Индия се използва именно като антибиотик.

В интернет вече има много статии и видеоклипове, че е полезно да пиете вода с куркума. Но, не намерих нито един, в който са пили тази напитка поне 5 месеца и са споделили резултата си. Готов съм да го направя за вас, скъпи мои читатели. Надявам се тази информация да е полезна. Забелязах, че имам много енергия. Не знам откъде е дошла. Може би куркумата има това свойство – да повишава енергията в тялото.

Спомням си, четох, че такава напитка от куркума и вода подобрява зрението. Не открих нищо подобно. Вярвам, че специалните упражнения за очите подобряват зрението и дори това е необходимо да се изпълняват всеки ден. Също така много е писано за факта, че вода с куркума на гладно помага за отслабването. Аз не почувствах това върху себе си.

Не мога да кажа със сигурност дали е от куркума, но ноктите ми станаха по-твърди. И не само на краката, но и на ръцете. Стигнах до извода, че куркумата само с вода не е толкова ефективна, колкото когато се комбинира с други продукти. Например, често можете да намерите препоръка да пиете куркума с черен пипер, смесено с мед.

Това са нещата. Няма да продължа да пия вода с куркума, защото не виждам много смисъл в това. Но искам да опитам да приемам тази подправка като основа и да приготвям напитки с нея, така че от време на време да я приемам в полза на тялото. Между другото, ако знаете такива рецепти, също така моля споделете в коментарите. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Учени разбиха мита за полезната куркумаПолезната куркума – мит или реалност? От години насам в пчти всяка здравна рецепта се споменава курк…Oct 29 2019skafeto.comКакви са ползите от пиенето на вода с куркума сутринКолкото и да не ни се иска да го признаем, зимата все повече се приближава и летните горещини отстъп…Sep 10 2019skafeto.com

loading...