водка

Вдишването на алкохолни пари от водка спомагат за елиминирането на коронавируса от дихателната система, разкриха експерти от Руската академия на науките. За да направите това, просто пуснете обикновена водка върху маската и дишайте, препоръчват специалистите. Освен инхалациите с известната алкохолна напитка, те настоятелно съветват да се спазва социална дистанция и често да се мият ръцете, предава Дума.

Най-голям шанс за заразяване с КОВИД-19 има в обществения транспорт и в лечебните заведения, категорични са от РАН. И препоръчват те да не се посещават, освен ако не е крайно необходимо.

Сведенията за ползите на водката в продължение на много години се сблъскват с опроверженията на противниците на алкохола. Лечебните свойства на тази напитка обаче широко се използват за създаването на различни медицински препарати. Етиловият спирт, който е един от основните компоненти на водката, притежава антисептични свойства, а също така играе ролята на разтворител при направата на различни тинктури от лековити билки. Водката се използва още за компреси и разтривки. Многобройни изследвания потвърждават ползите от консумацията на малки количества – не повече от 25-30 милилитра в рамките на едно денонощие. Смята се, че водката намалява вероятността от появата на исхемичната болест на сърцето, като забавя развитието на атеросклеротичните плаки.

Хората, които от време на време и по малко консумират водка, по-рядко страдат от артрит, онкологични заболявания, настинки и ангина пекторис. Пиенето на 30 милилитра допринася за нормализирането на съня, подобрява апетита и тонизира имунната система. Също така помага да се намалят пристъпите на кашлица при бронхити и трахеити, балансира артериалното налягане и премахва главоболието.

Виж още:Руско светило предупреди кое лекарство да се избягва при заразяване с ОмикронПри симптоми на коронавирусна инфекция, причинена от новия щам Омикрон, е необходимо да се започне л…Jan 19 2022skafeto.com


loading...