вредни навика

Дори и да не го признаваме на глас, всеки от нас има вредни навици. Така или иначе, те са част от живота ни и често не предприемаме никакви стъпки, за да ги намалим или дори изкореним. Проблемът е, че има няколко вредни навика, които могат да ни докарат сериозна болест и да нарушат нормалния ритъм на живот.

Сезонът на гриповете вече е факт, а кихащи и кашлящи хора има навсякъде. Ако имате слаб имунитет, можете много лесно да се сдобиете с неприятна настинка, грип или вирус, пишат от actualno.com. Лекарите съветват да останете вкъщи и да пиете много течности, ако се повят симптоми на настинка или грип. Според специалистите има няколко вредни навика, които много хора правят по това време на годината. Тези навици могат да ви разболеят. Вижте кои са те:

1. Пушене на цигари
Тютюнопушенето е възможно да доведе до възпаление на белите дробове и влошаване на кашлицата. Поради тази причина се смята, че пушачите по – лесно се разболяват и настиват от тези, които не пушат. Ето защо е добре в този сезон да спрете цигарите или поне да ги намалите. Заменете този навик с нещо по-полезно като хапването на плодове и зеленчуци, например.

2. Не спите достатъчно
За да е силна имунната ви система, трябва да спите достатъчно. Тялото ви се нуждае от време за почивка. Особено вредно е гледането на телевизия до късно. По този начин се напрягат не само очите, но и цялото тяло. Така защитните сили значително намаляват и тялото е предразположено към вируси и настинки. Постарайте се да спите поне по 7 часа в денонощието.

3. Закриване на устата
Всички ние закриваме устата си при кихане или кашляне. Да, правилно е да правите това, защото по този начин не позволявате на бактериите да се разпространят по хората около вас. От друга страна, по този начин ръката ви се замърсява, а това е предпоставка за разпространението на бактерии, които е възможно да попаднат в гърлото и по повърхностите, до които допирате ръката си. За това, трябва да поддържате много добра хигиена на ръцете. Мийте ги всеки път, след като сте ги поставили пред устата си.

4. Студен душ
Наистина много хора се къпят с хладка вода, за да се разсънят по – лесно. Определено този метод работи, но не е подходящо да правите това, когато навън е толкова студено. Освен това, мократа коса може да ви донесе наистина много неприятности. Винаги, когато излизате навън се уверявайте, че косата ви е напълно суха, защото студеният вятър навън, духащ в морката ви коса, е предпоставка не просто за настинка, но и за по-сериозни проблеми като синузит, мигрена и други.

5. Тънки дрехи
Прекалено тънките дрехи са предпоставка за хващането на вирус или грип, предполагаме сте запознати с това. Прекалено дебелите дрехи също не са подходящи, защото те водят до изпотяване, а то от своя страна до настинка. Препоръчваме ви да обличате потник или тениска, но отговре винаги да има друга връхна дреха, която можете да съблечете, когато температурите се повишат към обяд.

6. Самолечение
Препоръчваме ви да не взимате медикаменти без консултация с лекар. По този начин е възможно да усложните здравословното си състояние. Ако усетите появата на симптоми можете да вземете нещо ударно, с което да стопирате разпространението на бактериите. Ако симптомите са тежки се консултирайте с лекар. Ако искате да се лекувате сами, не прибягвайте до лекарства, а използвайте природни методи. Ако сметнете, че състоянието ви е сериозно и изисква намесата на по-силни лекарства, първо запишете своя час при лекаря. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Силният сърбеж може да е симптом на смъртоносна болестСилният сърбеж не е често явление, но когато се появи, е ужасно дразнещ. Обикновено той се дължи на …Nov 2 2019skafeto.comЗа какви болести алармира акнетоАкнето е един от най-досадните кожни проблеми, с които се сблъскват повечето хора. Истина е, че чест…Oct 30 2019skafeto.com


loading...