Полезни съвети

Всеки родител трябва да го знае: Ето как да поставите инжекция, ако не дай Боже ви се наложи (СНИМКИ)

Всеки родител трябва да го знае: Ето как да поставите инжекция, ако не дай Боже ви се наложи (СНИМКИ)

Децата по природа са палави, лудуват, правят бели и за съжаление често получават най-различни травми. Ето някои полезни съвети за долекарска помощ, които всеки родител трябва да знае, защото много пъти първите минути, когато медицинският екип още не е пристигнал, могат да се окажат фатални. От изброените операции по-сложно е поставянето на инжекция, което изисква спазването на някои правила (виж снимките). Важно е ръцете ви и мястото на поставяне на инжекцията да бъдат добре дезинфекцирани. Ето и още полезни съвети, които могат да се окажат безценни в критичен момент.
Инструкции за оказване на първа долекарска помощ, които всички родители трябва да знаят!
Най-добрият начин да се справите с всички спешни медицински грижи е да бъдете подготвени. Това, което направите в първите моменти при критични обстоятелства, може да спаси живота на детето ви!
При някои заболявания, болестни състояния и злополуки се налага да се окаже първа помощ от близките на детето, преди идването на лекаря, защото бездействието може да бъде фатално за пострадалото дете. Оказването на първа долекарска помощ изисква определени елементарни познания и умения.
Всеки родител трябва да го знае: Ето как да поставите инжекция, ако не дай Боже ви се наложи (СНИМКИ)
Всеки родител трябва да го знае: Ето как да поставите инжекция, ако не дай Боже ви се наложи (СНИМКИ)Разтърсваща информация на датски лекар: лекарствата се оказват едни от най-значимите причинители на смърт у хоратаТой се казва Питър Гоче, професор и специалист по вътрешни болести, биолог и химик. Нашумява с книга…Sep 7 2017skafeto.com

При кръвотечение, ожулване и ухапване

1. Спрете кървенето със стерилна превръзка и измийте мястото със сапун и вода. Подсушете със стерилна марля и приложете антибактериален мехлем, след което превържете със стерилна суха превръзка.
2. Никога не поставяйте памук върху рана, защото ще залепне и ще затрудни почистването на раната по-късно.
3. Ако кръвотечението е силно (голяма рана, дълбоко порязване), трябва да се направи пристягане с бинт над мястото на нараняването и да се постави превръзка върху раната. Притягането на трябва да спира кръвообращението, т.е. да не причинява посиняване, побледняване или изстиване на крайника под превръзката. Транспортирайте детето да най-близкото здравно заведение.
4. Ако кръвотечението е получено при нараняване на кожата на главата, раната се притиска с марля и се търси лекарска помощ. В тези случаи често е необходимо зашиване или залепване на раната.
5. Ако раната е замърсена, трябва да се потърси лекарски съвет. Възможно е също да се наложи поставяне на инжекция против тетанус.
6. Ако кожата не е разкъсана, сложете компрес с лед, за да намалите подуването.
7. При всички признаци на инфекция, прекомерно кървене или отворена рана, трябва да посетите лекар!
8. Уверете се, че разпознавате вида на раната. Животински ухапвания и одрасквания трябва да бъдат внимателно прегледани и наблюдавани.Известен лекар разкрива кой е най-големият причинител на смърт при хоратаПитър Гоче е датски професир и специалист по вътрешни болести. Той издава книга на име „Смъртоносни …Sep 11 2017skafeto.com

loading…


Copyright © 2016-2017 SKAFETO.COM Всички права запазени.

До горе
Препоръчано
Много добра финансова новина дойде от премиера Бойко Борисов, който взе участие в дискусията "Бизнесът…
error: Съдържанието е защитено!