полезна ли е сланината

Повечето хора са убедени, че сланината е изключително вреден продукт, който трябва да избягваме на трапезата си, но дали е така? Учени обаче доказаха, че сланината има благотворен ефект за редица заболявания. Тя е била използвана успешно в редица експерименти за лечението на артрит, артроза и изгаряния и открити рани по кожата.

Свинската мас пък е безценен помощник за масажи при остри респираторни инфекции и бронхит. В сланината се съдържа и ценното вещество селен, което често е дефицитно в организма на заклетия пушач. Подценяваният незаслужено продукт дори е включван в редица хранителни режими от диетолози. Това е така, защото сланината бързо ни засища, като същевременно ни зарежда с необходимата доза енергия.Светило в диетологията: Не подценявайте свинската мас! Ето как да извлечем полза от нея…Един от най-добрите диетолози в България, д-р Митко Ригов, разкри какви са ползите от свинската мас,…Feb 7 2017skafeto.com

Друго нейно предимство е, че е лесна за съхранение и запазва качествата си дори и след по-продължителен престой в хладилника или фризера.

Сланината е задължителна за трапезата по време на дълга серия празници. Тя в голяма степен неутрализира въздействието на алкохола и предпазва от бързо напиване и последващия махмурлук. Както с всяко нещо, колкото и полезно да е то, специалистите съветват да не се прекалява с консумацията на сланина, защото прекомерната й употреба може да доведе до затлъстяване или да усложни някои заболявания на сърдечно-съдовата система.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната медицина, се консултирайте със своя лекар!Примата Лили Иванова използва свинска мас за здрава коса! Тя разкрива как да имаме перфектна фигура! Трябва да се отървем от…Примата Лили Иванова е в отлична форма, въпреки натоварения си график. Ясно е, че тя живее по опреде…Apr 3 2017skafeto.com