горещо време храни

В горещо време трябва да се набляга на определени храни, за да се намали стреса върху тялото и да му се позволи да запълни загубата на микроелементи, съобщава сайтът Защото, цитирайки ТАСС.

Според Наталия Березина, кардиолог в болницата за военни ветерани, в жегата най-вече се увеличава натоварването на сърцето.

„Тялото се бори с топлината по два начина: чрез увеличаване на кожния кръвен поток и повишено изпотяване. Грубо казано, в един момент кръвта става по-вискозна, докато тече по-бързо, това води до тромбоза, която от своя страна причинява инфаркти и инсулти“, обясни тя.

За да се предотврати това, трябва да ядете храни, богати на калий: картофи, банани, броколи. Към това Евгения Оганезова, диетолог в болницата за ветерани от войната, препоръча да се откаже тежката храна и да се замени с млечни протеини и риба. И да се пие обикновена вода вместо алкохол, сода и други напитки с високо съдържание на захар.

Виж още:Главният онколог на Русия посочи продуктите, причиняващи ракСпециалисти в най-различни области не спират да повтарят, че връзката между доброто здраве и правилн…Jun 11 2021skafeto.com


loading...