иван гарабитов масаж на уши

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Полезна информация за това как да си помогнем сами, да се държим в добра кондиция и настроение, а също и да се лекуваме със самомасаж. Техниката е много проста и известна от хиляди години – масаж на ушите, очите и езика. Уверете се сами. Съветите са от гуруто на отслабването, последовател на Шри Чинмой, йога и автор на Методика за здраве, подмладяване и дълголетие – Иван Гарабитов. Тъй като на всеки от вътрешни органи съответства един външен орган, неговото състояние може да бъде повлияно от него. За бъбреците това са ушите.

Масажирайки тях, действате директно върху бъбреците. Ухото обаче е много важен орган за поддържане на нашето здраве и добра физическа форма. Наред с основната му функция на слухов орган ухото притежава 120 акупунктурни точки, които могат да влияят буквално върху цялото ни тяло. Масажирането на ушите ще ни помогне не само да поддържаме в изправност слуха си с напредване на възрастта, но ще тонизира цялото ни тяло. Съществуват различни упражнения за външното и вътрешното ухо.Световен рекорд: Българин свали 103 кг с ядене и без увисване на кожата по метода на Иван Гарабитов (СНИМКИ)Българин постави нов световен рекорд, при това с положителен знак и който може да даде надежда на хи…Jan 16 2018skafeto.com

Масаж на външното ухо

Масажът на външното ухо представлява продължение на масажа на лицето и главата. Разтриване на лицевата и задната страна на ухото:
1. Разтрийте дланите на ръцете си една в друга, докато се затоплят.
2. Сложете лявата ръка до лявото ухо, а дясната до дясното ухо. Пръстите са насочени към върха на главата.
3. Разделете показалеца и средния пръст във формата на буквата „V”.
4. Поставете ушните миди в основата на това „V”. При това положение палецът ще мине зад ухото, а средният, безименният и малкият пръст пред ухото.
5. Разтрийте нагоре и надолу, едновременно двете уши най-малко 9 пъти.

Разтриване на ушните миди

1. Разтрийте дланите на ръцете си една в друга, докато се затоплят.
2. Покрийте всяко от ушите с отворена длан с пръсти, насочени към върха на главата.
3. Разтрийте двете ушни миди с движения нагоре надолу, с пръстите и дланта. Това ще затопли цялото ви тяло и ще активира автономната (вегетативна) нервна система.

Стимулиране на месестите части на ушите

1. Използвайте палеца и показалеца на всяка от ръцете.
2. Дръпнете няколко пъти месестите части на ушите. Използвайте сила, но толкова, че да си причините слаба болка.

Масажиране на вътрешното ухо

Упражнението е известно като „Биене на небесния барабан“. Тъй като е разположено вътре в главата, вътрешното ухо с възрастта отслабва и може да доведе до загуба на слуха. Единственият начин да го стимулираме е по индиректен път, като се използва вибрацията за неговото укрепване. Това е най-добрият начин за подмладяване на вътрешното ухо.
1. Разтрийте дланите на ръцете си една в друга, докато се затоплят.
2. Покрийте ушните миди с дланите.
3. Пръстите сочат към тила на главата. Палците са обърнати един към друг и лежат в основата на черепа, точно над точката, в която свършва черепът.
4. Вдигнете показалците и ги сложете отгоре върху средните пръсти.
5. Щракнете с показалците върху средните пръсти, така че показалците да потупат по основата на черепа като барабан. Тъй като дланите ви покриват ушите, това може да ви се стори доста звучно.
6. Повторете повече от 9 пъти.
Почукването на показалците, удрящи върху основата на черепа, води до вибрация на косата и това стимулира вътрешното ухо и нервната система. Това помага да се постигне общият баланс в тялото ни всеки ден.

Упражнение за удряне на вътрешния барабан

Това упражнение спомага за почистване на вътрешните уши, когато ги чувствате заглъхнали или под налягане.
1. Вдишайте дълбоко, напълвайки долната част на корема, средната и горната част на белите дробове и гърлото.
2. Преглътнете звучно въздух.
3. Стиснете с палеца и показалеца ноздрите и ги запушете.
4. Издишайте внимателно както сте със запушени ноздри. Постепенно ще се създаде налягане, което ще се разпространи и в двата ушни канала. Често ще чувате пукане на ушите като биене на барабан.
5. Отново преглътнете въздух с един преглъщащ звук.
6. Махнете пръстите от носа и бавно издишайте през него. Направете общо 3 пъти.

Самомасаж за подмладяване на очите

За източната медицина двете очи са Ян енергия, а останалата част от тялото е Ин енергия. Очите са положителните полюси на тялото. Те притежават силата и потенциала да преобразуват отрицателната Ин енергия вътре в нас в положителна Ян енергия. Използват се за водене на потока от Ци в тялото и за лекуването ни от скрити болести.
В съвременния свят очите са подложени на силен стрес и голямо натоварване. Очите са директно свързани с нервната система и тяхното натоварване и напрежение създава напрежение и в нея. Различните части на очите са свързани с петте основни вътрешни органа. Бялото на очите е свързано с белите дробове, зениците с бъбреците, ирисите с черния дроб, ъглите на очите са свързани със сърцето, а клепачите с далака.Известният лечител Иван Гарабитов: Спазвайте тези 5 правила и няма да боледуватеИван Гарабитов е добре познат лечител. Той е особено популярен и уважаван сред хората, които предпоч…Feb 28 2017skafeto.com

Масажиране на очните ябълки и орбитите на очите

1. Разтрийте двете си ръце, докато се загреят силно.
2. Затворете очи.
3. Поемете дълбоко въздух и го задръжте, като в същото време използвате ума, за да насочите мислено енергията Ци към двете очи.
4. Използвайте върха на средния пръст, за да масажирате центъра на двете очи през затворените клепачи. Масажирайте внимателно 9 пъти по часовниковата стрелка и 9 пъти в обратна посока.
5. Издишайте и отново поемете въздух, насочвайки Ци към двете очи.
6. Използвайте показалеца, средния и безимения пръст на двете ръце, за да масажирате горната част на окото. Поставете върха на пръстите точно по орбитите на очите. Масажирайте внимателно  9 пъти по часовниковата стрелка и 9 пъти в обратна посока.
7. Използвайте показалеца, средния и безимения пръст на ръцете, за да масажирате долната част на окото. Поставете върха на пръстите точно около основата на орбитите на очите. Масажирайте внимателно 9 пъти по часовниковата стрелка и 9 пъти в обратна посока.
8. Свийте ръцете в юмруци и разтрийте една в друга страните на свитите показалци, докато се загреят силно.
9. Използвайте страната на всеки от показалците, за да масажирате очните орбити. Натиснете толкова дълбоко в пространството между очната ябълка и костта на орбитата на окото, колкото можете да понесете. Използвайте кокалчето на всеки от показалците, за да натиснете вътрешния ъгъл на двете очи. След това притиснете страните на всеки от показалците около ръба на очната орбита, движейки се към външния ъгъл на очите. Направете 9 пъти за горния и долния край на орбитите.
Бъдете особено внимателни на местата с болка. Те трябва да се масажират, докато болката изчезне. Вероятно това ще отнеме няколко сеанса. Зад очите обикновено има много натрупан стрес и когато започнете да ги масажирате редовно, ще откриете как се отпускат мускулите на раменете и врата.

Издърпване навътре на очната ябълка

Това е едно от най-добрите упражнения за мускулите на очите. То упражнява мозъка, сетивните органи, жлезите и вътрешните органи. Когато тези мускули не се упражняват, с възрастта те отслабват.
1. Разтрийте дланите на ръцете, докато се загреят силно и след това захлупете очите с тях.
2. Вдишайте и релаксирайте.
3. Издишайте, стегнете и свийте ануса и изтеглете нагоре половите си органи.
4. Издърпайте навътре очните ябълки, така че да ги почувствате, че все едно са издърпани навътре в орбитите на очите.
5. Вдишайте и релаксирайте.
6. Повторете процедурата от 3 до 6 пъти на занимание.

Притискане и извиване на езика

С това упражнение поддържаме гъвкавостта на езика. Според източната медицина това засилва сърцето.
1. Вдишайте, след това, докато издишвате, изплезете езика и го натиснете колкото можете повече към земята.
2. Приберете езика обратно в устата и го извийте назад, така че върхът на езика да сочи назад към гърлото.
3. Притиснете колкото е възможно основата на езика в небцето на устата, като в същото време стискате и изтегляте нагоре ануса и стягате гърлото.
4. Отпуснете се. Изпълнете упражнението веднъж или два пъти на занимание.