как да се избавим от пърхота

Виждате млад, елегантно облечен мъж, яката на ризата на който е обсипана с бели частици пърхот? При всички случаи това прави неприятно впечатление, особено ако се касае за уважаема дама! Въпросът как да се избавим от пърхота и свързан с полагането на съответни грижи за скалпа ни.

Преди всичко установете, че не се касае до алергична реакция на епидермиса при контакт с използваните от вас в момента шампоани, балсами, серуми или други продукти за коса; за целта просто ги изоставете и/или ги заменете с други.ВАЖНО ЗА ВСИЧКИ! С тази СЪСТАВКА, която имаме вкъщи, ПЪРХОТЪТ ИЗЧЕЗВА ЗАВИНАГИ!Пърхотът е досаден и всеки от нас прибягва до различни методи, за да се отърве от него. Оказва се, ч…Dec 21 2016skafeto.com

Сега, ако се касае за известен брой пъпки и/или обриви под косата, то може да постъпите за ликвидирането им ето как:

Първо – набавете си чисто чаено масло, или продукти, изготвени на неговата основа и с тях мажете скалпа си докато проблемът изчезне.

Второ – оставете да подхранвате косата си – ако е суха – с прекалено мазни продукти.

Трето – третирайте болните места със салицилова киселина – тя ще премахне мъртвите клетки и ще ексфолиира нежно кожата.

Четвърто – опитайте противопърхотните шампоани, чиито съставки са разработени специално за справяне с проблема. Ако установите обаче, че нещата се влошават, то обърнете се към специалист-дерматолог! Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната медицина, се консултирайте със своя лекар!


loading...