да подсилим

В сезона на грипа е много важно да подсилим имунната система, за да може този период да премине леко и без кой знае какви сътресения. Факт е обаче, че понякога не сме сигурни как точно да постъпим, за да заздравим организма си, без да се тъпчем с лекарства.

Изкрахте ли вече настинка или грип тази зима? Ако не, вероятно имате близки или познати, които са минали през неприятното преживяване, пишат от Expert.bg. Трудно е да се опазим здрави в този сезон, но поне можем да се постараем да осигурим на организма си достатъчно сили, за да се справи с потенциалните инфекции. Даваме ви няколко примера с неща, които можете да направите, за да подсилите имунната си система.

Пийте зелен чай
Зеленият чай е богат на полифеноли и флавоноиди, които са много мощни антиоксиданти. Те помагат на тялото да се защити от редица инфекции и болести.

Събирайте слънчеви лъчи
Имунитетът е пряко свързан с наличието на витамин D в организма. А за да го получите, трябва да вземете възможно най-много слънчеви лъчи. Възползвайте се от всеки слънчев момент и се разходете на открито.

Яжте много цитруси
Имайки предвид високото съдържание на витамин С в цитрусовите плодове, по-голямата консумация със сигурност ще подсили имунната система. Смята се, че те увеличават производството на бели кръвни клетки, като същевременно помагат на организма да се бори с инфекциите.

Добавете джинджифил към менюто
Джинджифилът е силен антиоксидант. Той съдържа много витамини, сред които магнезий, желязо, цинк и калций. Джинджифилът помага за борба с вирусите и има детоксикиращи свойства.

Не забравайте меда
Медът е универсално средство, което повишава жизнения тонус и укрепва организма. Доказано е неговото бактерицидно или бактериостатично действие (унищожава или спира развитието на бактериите), а също и противовирусният му ефект.

Наспивайте се
Липсата на сън оказва огромен ефект върху имунната система. Опитайте се да лягате по едно и също време всяка вечер, за да настроите вътрешния часовник и да повишите качеството на съня си. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Уникална рецепта за зеленчуков еликсир: Помага при увредена имунна система и след прекаран инсултКакто знаете, кръвообращението зависи от функционирането на имунната система. За да работи нормално …Jun 13 2018skafeto.comЗдрава имунна система – здраво тяло!Грипната епидемия вече почти е преминала, но след нея се задават нови изпитания за имунната система.…Feb 12 2019skafeto.com


loading...