лаксал запек

Куфарите са готови и слънцето ни чака – и морето, и планината са широко усмихнати и уютно чакащи. Всичко е наред, но все пак нещо пречи на доброто ни настроение. Новата, често непозната обстановка, различният климат, променените условия предизвикват онези плашещи и некомфортни подувания в корема, болки, запек и други стомашни неразположения. И нито слънцето, нито морето, нито добрата компания са в състояние да върнат усмивката ни. Защо се получава така?

Логично е дейността на храносмилателния тракт да се влияе не само от храната, която приемаме, от климата, а и от психологическата и емоционалната ни нагласа. Всяко едно пътуване е свързано с повече емоции, които рефлектират върху стомашно-чревния тракт. Обикновено при жените се появява запек, а при мъжете – диария. Колкото и да звучи парадоксално, стомахът също има нужда от спокойствие, за да работи нормално. В крайна сметка много често мечтаната ни почивка се превръща в кошмар.  И няма как да се абстрахираме от средата, климата, емоциите си. Попадаме в омагьосан кръг и понякога прибягваме до драстични мерки, които по-късно се отразяват неблагоприятно върху организма ни.

Mожем да си помогнем като се доверим на природата. Растенията могат да ни дадат сигурно, естествено и доказано във времето средство за здравословен начин на живот.  Съществуват много билки, които хиляди години се използват като мощни детоксикатори на тялото – на кръвта, на черния дроб, на бъбреците и такива, които спомагат за по-доброто храносмилане, усвояване на нужните вещества и отделяне на токсините.

Псилиумът е билка, която се използва стотици години от Аюрведическата медицина и е известна със своите качества на отличен детоксикатор, спомагащ отделителната система. Освен това е един от малкото абсолютно безвредни лаксативи. Не води до зависимост и не предизвиква лениви черва. Неговите качества се дължат на разтворимите и неразтворимите фибри в обвивките на семената му. Те имат способността да набъбват в червата, да образуват гел, който лесно „присвоява” отпадните вещества и ги „извежда” извън организма. Освен това, именно заради набъбването, фибрите създават чувството за „пълен стомах” и значително намаляват апетита. Фибрите на псилиума действат като метла, която измита токсините, залавяйки ги и извеждайки ги по гастро-чревния тракт. Важното при приема на тази билка е пиенето на много вода, за да могат да се създадат условия на набъбване на фибрите.  Действието е бавно, но безопасно и сугурно.  Всъщност, най-безвредната билка, позната на хората от Древността, е именно Псилиум. Билката действа меко и с натрупване, като не предизвиква спазми и неприятно усещане на болка и дискомфорт в стомаха и червата.

Поради липсата на странични ефекти Псилиумът се препоръчва пред всички останали разхлабителни. Laxal (Лаксал) събира в нежните си целулозни капсули силата на Псилиума. Той е от органичен произход и е едно от най-безвредните и ефикасни средства за борба със запека. Не съдържа животински продукти, оцветители и консерванти.

„Laxal” трайно регулира моториката на червата, като не дразни, не причинява спазми и болки.  Може да се използва дълго време, без никакви странични ефекти. Можете да намерите Лаксал в аптеките и без рецепта или онлайн на www.botanic.cc.

Чистата, растителна основа е добра предпоставка за чист организъм.

Да се насладим на почивката без запек


loading...