джинджифил лечебни свойства

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Растението джинджифил е познато със своите лечебни свойства още преди 7000 години. Дълъг е списъкът на заболяванията, които се повлияват в една или друга степен на неговия ефект: като се започне от стомашните болки и гаденето, настинките и грипа, главоболието и мигрената, премине се през глистите и паразитите в червата и затлъстяването и се стигне до камъни в бъбреците, диабета, сърдечносъдовите и онкологичните заболявания.

От особено значение се оказва неговият силен противовъзпалителен ефект при артрити, костни ставни и мускулни проблеми, съпроводени със силни болки.

В тези случай обичайните рецепти, включващи вътрешно орално приложение във вид на сокове, отвари или на прах, са заменени с компрес от джинджифил, поставян върху засегнатите места.

ЧУДОТО е факт! Цели три килограма надолу с помощта на джинджифиловата вода!Всеки иска да посвали малко ненужни килограми, особено преди зимата.
В широкогърлен съд с два литра …
Nov 18 2016skafeto.com

Благодарение на високото съдържание в корените на растението на 12 вида джинджероли, засегнатите нервни окончания се оказват с притъпена чувствителност, което минимизира болката.

Кои са съставките и как се приготвя компресът? 70 грама корен от джинджифил се обелват и настъргват на дребно и се смесват с 4 обелени и нарязани на ситно скилидки чесън и 2 с.л. морска сол.

Тази смес се стрива в хаванче до пълното й хомогенизиране. Нанасяте равномерно от сместа върху засегнатото място и го омотавате с домакинско фолио и го притягате (но не прекалено стегнато) с помощта на тиксо или ластичен бинт. Също така може да използвате подходяща наколенка, глезенка или друг вид ставоподдържащо приспособление.

Оставате компреса да действа не по-малко от 6 часа. Внимавате сместа да не попада върху открита рана. А ето и една малко по-различна рецепта за приготвяне на лечебната смес. Настържете пресен корен от джинджифил или прах от корена в количество, отговарящо на 1 до 2 ч.л., прибавете гореща вода и бъркайте до получаване на рядка кашица, след което добавете 5 капки етерично масло от праскова или кайсия.

Полагате сместа върху марля, която поставяте върху болното място. Увивате с найлон и вестник, които закрепвате с бинт. Оставяте компреса за около час. Опитайте и двете рецепти, за да сте сигурни коя е по-ефикасна!ДА ЗАЛОЖИМ НА ДАРОВЕТЕ ОТ ПРИРОДАТА! Домашна лимонада от ЛИМОНИ, МЕД И ДЖИНДЖИФИЛ ни гарантира зима БЕЗ ВИРУСИБавно, но сигурно се приближаваме към зимния сезон и опасността от вируси и коварни грипове нараства…Sep 29 2016skafeto.com