диета книги

Със затоплянето на времето всички започваме да си мислим за горещите месеци, които предстоят и през които, надяваме се, ще имаме възможността да се насладим на спокойна почивка. Правилното хранене е в основата на това да изглеждаме добре, а и да се чувстваме така. На пазара има безброй книги, които обещават невероятни резултати, които понякога не са никак здравословни за организмите ни. Освен от външния си вид, трябва да се интересуваме и от здравето си, затова в този списък ще ви препоръчаме десет книги, които могат да ви бъдат полезни в загубата на излишните килограми и поддържането на здравословното ви състояние.

 

1. Хранителна рецепта за бърз метаболизъм – Хейли Помрой

Храната, която приемаме, има голямо значение, както за това как изглеждаме, така и за здравето ни. Ясно е, че то е по-важно от всичко останало, затова е задължително да се грижим за него. В „Хранителна рецепта за бърз метаболизъм” Хейли Помрой споделя как трябва да се храним, за да използваме максимално възможностите на тялото си. С помощта на тази книга всеки един от вас може да си създаде персонална хранителна рецепта, с която да укрепи здравето си. Освен това, вие ще успеете да върнете енергията и физическата си форма, така че ще имате достатъчно сили и да тренирате, като така ще постигнете резултатите, които желаете.

 

2. Ръководство по кетогенна диета за начинаещи – Ейми Рамос

Кетогенната диета набира все повече популярност, като тя бива препоръчвана от множество специалисти. Доказан факт е, че действа положително на тези, които я практикуват, независимо дали става въпрос за хора, които искат да живеят здравословно и да се чувстват добре, докато тренират, или за такива, които имат хронични заболявания и затлъстяване. Без значение каква е вашата подбуда, тази диета ви гарантира резултати, на които да се радвате. В интернет има много информация по темата за кетогенната диета, но тя е точно толкова проста, колкото и объркваща. Нека не забравяме, че в момента всеки има свободата да пише, каквото си иска, така че невинаги това, което откривате в пространството, е истина. В тази книга всичко е доказано и обяснено така, че да бъде разбрано от всички.

 

3. Яж мазнини и отслабвай – Марк Хаймън

Неведнъж сме чували, че мазнините са наш враг и трябва да бъдат избягвани. В „Яж мазнини и отслабвай” Марк Хаймън успява да развенчае този мит, като предлага нова програма, която ще ви накара да промените начина, по който гледате на мазнините. След дълги изследвания и проучвания авторът създава 21-дневна хранителна програма, която ще енергизира и детоксикира вашето тяло. Разбира се, с помощта на режима му ще свалите и килограмите, които ви притесняват, но и ще се предпазите от болести. Този начин на хранене спазват Леброн Джеймс и Новак Джокович, които са едни от най-добрите спортисти в света – доверете се на Марк Хаймън и променете живота си!

 

4. Зоната – Бари Сиърс

Всеки от нас е имал моменти в живота си, в които е бил на върха и всичко му се е получавало сякаш без усилия. Наспивате се, щастливи сте, а тялото ви е изпълнено с енергия – без да подозирате, вие сте били в Зоната. Естествено, въпросът, който ще си зададете сега, е: Как да задържа подобно състояние за по-дълго време?

Истината е, че тайната се крие в правилното хранене, чрез което да постигнете хормонален баланс. Доктор Бари Сиърс представя на читателите си хранителен режим, който освен за външния ви вид, се грижи и за качеството на съня ви, и за мисловната ви дейност.

 

 

5. Алкално пречистване и рестарт – Рос Бриджфорд

Правилното хранене е от особена важност за състоянието на организма ни. След студените месеци е нужно да се пречистим, а режимът, който Рос Бриджфорд описва, е доказан начин за изчистване и заздравяване на тялото. Като коуч по здравословно хранене, Рос Бриджфорд е успял да помогне на хиляди със своя алкален режим, който има положително влияние върху всеки организъм. В книгата има примери за това как да се храните, а съветите, които авторът дава, ще ви бъдат от полза за постигането на красиво и чисто тяло. Сред страниците ще откриете и истории на хора, които са изпълнили алкалния режим – ако имате нужда от вдъхновение преди да започнете процеса, прочетете първо тях.

 

6. Чудото на микронутриентите – Джейсън Калтън и Мира Калтън

Нормалното функциониране на тялото ни се дължи на микронутриентите, които представляват витамини и минерали. Техният недостиг води до хронични заболявания, тъй като никой организъм не може да функционира нормално без тях. „Чудото на микронутриентите” е книга, която съвсем ясно ще ви представи план как да избегнете подобен момент, а ако вече сте заболели от нещо, ще ви помогне, за да се преборите с болестта си. Чрез програмата на Джейсън Калтън и Мира Калтън ще разберете кои точно микронутриенти липсват на тялото ви, след което ще ви насочат към това как да повишите тяхното количество в храненето си. Тяхната програма може да бъде променена според спецификите на всеки, така че със сигурност някои от изброените варианти в изданието ще бъдат подходящи за вас.

 

7. Ултраметаболизъм – Марк Хаймън

Марк Хаймън успява, уповавайки се на най-новите научни открития за гените, да помогне за засилената обмяна на веществата чрез своята програма Ултраметаболизъм. Той създава 8-седмична програма, която ще ви лиши от вредните навици и излишните килограми. Ще успеете да постигнете външния вид, за който мечтаете, а организма ви ще бъде пречистен и ускорен. В книгата биват развенчани и някои митове, като например това, че гладуването ще ни помогне да отслабнем.

 

8. Метаболитният план – Лин-Дженет Ресистас

Много от нас са правили какво ли не, за да се спасят от излишните килограми. Често дори строгите диети и усилените тренировки не помагат, което действа демотивиращо. Решението за този проблем е метаболитният план, изготвен от специалиста по хранене Лин-Дженет Ресистас. В книгата си тя отхвърля популярните препоръки, които всички смятаме за безспорна истина, и дава нова формула за бърз метаболизъм. Режимът ѝ е основан на научни данни и е доказан – има хиляди хора, които са постигнали желаните резултати именно чрез нейния план.

 

9. Здравословно отслабване: хранене и здраве – Д-р Атанас Михайлов

Важно е да се чувстваме добре в кожата си, но е още по-важно да запазим здравето си, докато постигаме желаното тяло. В „Здравословно отслабване: хранене и здраве” доктор Атанас Михайлов дава съвети и насоки, чрез които ще бъдете по-слаби и по-здрави. Неговите препоръки са помогнали на мнозина, а резултатите са гарантирани.

 

10. Трайно отслабване без глад и изтощение – Джей Джей Смит

Пълноценното хранене е важно за външния вид и за здравето на всеки човек. Повечето диети предлагат бързи резултати, а за тяхното изпълнение е нужна огромна воля, тъй като те се основават на лишения. Веднага след това килограмите се връщат, а вие се чувствате изтощени и демотивирани. От „Трайно отслабване без глад и изтощение” ще научите как да се избавите от излишните килограми, без да се налага да гладувате – мечтаното тяло е лесно постижимо, стига да правите прилагате правилните методи!

loading...