калориите

Оризът се причислява към въглехидратните храни. Той е не само много вкусен, но е и богат на калории, което кара повечето хора да намалят количествата, които консумират от тази храна. Оказва се обаче, че има лесен начин, с помощта на който ще намалим калориите в ориза с цели 50% и ще можем да му се наслаждаваме винаги, когато ни се прииска да си хапнем от тази вкусотия.

Като добавите този продукт по време на готвене ще намалите калориите в ориза с 50%. Оризът е популярна зърнена култура по целия свят, пишат от zdrave.to. В почти всяка национална кухня можете да намерите оризови ястия! Но въпреки популярността си, този продукт не се счита за наистина полезен. Оризът съдържа много от така наречените празни въглехидрати, които допринасят за образуването на мастни натрупвания. Изследователи от Колежа по химически науки в Шри Ланка обаче са измислили начин, който намалява калориите с ориз с 50%! Сега оризовата каша може да се направи много по-здравословна. Диетата при ориз, приготвен по този начин, е изключително ефективна.

Ориз за отслабване
Благодарение на този метод ще намалите калорийното съдържание на ориза с 2 пъти! Освен това оризът перфектно засища и оставя усещане за ситост за дълго време. Различните сортове ориз съдържат от 0,5 до 4,5% устойчиво нишесте. То обаче не се абсорбира от храносмилателната система, не се превръща в захар в кръвта и не допринася за затлъстяването. Изследователи от Шри Ланка са открили начин да увеличат процента на устойчиво нишесте в ориза. Всичко, което е необходимо, е да се готви зърнената храна с добавяне на малко количество мазнина.

КАК ДА НАМАЛИМ КАЛОРИЙНОТО СЪДЪРЖАНИЕ НА ОРИЗА
Започнете да готвите оризова каша по традиционния начин. Щом водата заври, добавете малко кокосово масло (около 3% от теглото на зърнената култура). И когато оризът е готов, го поставете в хладилника за 12 часа. Благодарение на тази проста процедура структурата на нишестето в ориза ще се промени. Той ще стане устойчив и ще загуби калорийното си съдържание. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Апетитни пълнени чушки с ориз и булгурВсеки от нас е изпадал пред дилемата какво да сготви и днес. Често се случва да нямаме никакви идеи …May 10 2019skafeto.comВкусно свинско с ориз на фурнаДнес сме решили да ви представим една класическа българска гозба – вкусно свинско с ориз на фурна, к…Apr 16 2019skafeto.com

loading...