Американски учени назоваха продукта, който оказва положително влияние върху кръвоносните съдове и сърцето, а също така намалява теглото. Този напълно обикновен продукт, съдържа много протеини и фибри, съобщава „Vista News“. Служители на университета в Колорадо са стигнали до това заключение чрез експерименти с мишки, страдащи от затлъстяване. Те вкарали продукта, който може да се купи във всеки магазин за хранителни стоки, в менюто на гризачите. По време на експеримента теглото им намаляло значително. Освен това чувствително се понижило и нивото на холестерола в организма на животните, участвали в експеримента. Общото състояние на сърдечно-съдовата система на мишките също се подобрила значително. Във второто проучване учените оценяват ефекта на най-обикновения боб върху пациенти с диабет тип 2. Оказало се, че използването на бобови растения предпазва тялото от вредните ефекти на свободните радикали и намалява увреждането на тъканите, свързано с преокисляването на липидите. Това има изключително положителен ефект върху здравето на сърцето и продължителността на живота.Тайните на Япония – ето какво стои в основата на дългия, спокойния и щастливия живот на столетницитеЯпонска притча разказва следното:
В малко японско градче една жена била на смъртно легло. Изведнъж т…
Apr 26 2018skafeto.com

Употребата на боб оказва положително влияние и върху самочувствието. Фасулът, подобно на всички бобови растения, има положителен ефект върху здравето. Той намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, затлъстяване, диабет, инсулт. Според учените, най-полезен от различните разновидности боб е черният. Родина на черния боб са Перу и Мексико и още в писанията на древните ацтеки се споменава за първи път тази невероятно полезна  основна храна на индианците. Черният боб е източник на висококачествени протеини. Всички бобови растения са богати на растителни протеини, но черният боб е по-добър от своите колеги. В 100 гр. се съдържат следното количество протеини:
– Бял фасул – 7.0 г.
– червен боб – 8,4 г.
– черен боб – 8,9 г.
Смята се, че протеин черен боб в състава му е най-близо до животинските протеини и, следователно, може да служи като пълен източник на белтъчини за хората, поради някаква причина са принудени да ограничат консумацията на месо или напълно да се откажат от него, ако са вегетарианци.Столетникът от пловдивското село Бенковски дядо Георги: Казаха ми да пия хапчета за сърцето, аз обаче хапнах една тенекия медСтолетникът от пловдивското село Бенковски дядо Георги е един от най-възрастните българи, а причина …Apr 12 2018skafeto.com


loading...