Д-р Атанас Михайлов обяснява, че кашлицата не бива да се потиска, защото има опасност да си навредим още повече!
Не потискайте кашлицата, лекувайте я! Това обяснява специалистът в сезона на вирусите и грипа. Разбира се, най-добре е да се пазим и да направим всичко възможно да останем здрави.
Но в случаите, в които не успяваме, правилното лечение е единственото важно нещо.
При силна и упорита кашлица не бързайте да тичате до аптеката и да си харчите парите за всевъзможни сиропи, хапчета, прахчета и други. Едно, че са скъпи, друго не винаги помагат.
За лечение на кашлица няма по-добро и мощно средство от двете рецепти, които ни припомня д-р Атанас Михайлов. Изпитани са отдавна и ефектът от тях е гарантират на сто процента.Хвърлете хапчетата – вземете кисело зеле! Помага при алергии, простуда, кашлица и какво ли още неКиселото зеле или сиренето с мухъл много-много не приличат на лечебна храна, коментират от medikforu…Dec 17 2018skafeto.com

Първата рецепта против кашлица е с настърган стар лук и мед. Смесват се двете съставки в съотношение 1 към 2. А след това се взимат до десет пъти дневно от сместа с една чаена малка лъжичка. Тази рецепта, както и втората, спомага за втечняването и отделянето на секретите в белите дробове.
Втората рецепта е също така простичка, но страшно ефективна. Смесете си 200 грама настърган лук със 750 грама бяло вино и сто грама истински мед. Оставете да кисне четири-пет дни и после прецедете сместа през обикновен тензух.
Добре е да си приготвите бутилките от рано, за да ги имате на разположение веднага при нужда. От лечебната течност после се пият по 50 грама три пъти дневно за 24 часа.

Има и още нещо, което ще помогне за пълното излекуване на кашлицата и това са инхалациите. Ако нямате уред за тях, д-р Михайлов съветва да ползвате обикновен чайник.
“Сложете фуния на чучура на чайника и го насочете директно към устата си. А в чайника преди това сте сложили 200 грама вода, половин лъжица сода бикарбонат и две щипки сол. Загрявате ги, а след това дишате с пълни дробове около 15 минути. Два часа после не излизате на студа”, обяснява д-р Атанас Михайлов.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Д-р Неделя Щонова повдигна завесата: Тази рецепта гарантирано помага при кашлица и болки в гърлото!Д-р Неделя Щонова е сред най-популярните български лекари. Името й нашумя покрай телевизионното пред…Nov 15 2018skafeto.com

loading...