магнитните бури

Мощни магнитни бури ни връхлетяха през изминалия месец май. Ето какво разказа по този повод общопрактикуващият лекар д-р Детелина Тодорова:

„Геомагнитните бури представляват смущения на геомагнитния фон на Земята в резултат на мощно изригване на плазмата на Слънцето. Те оказват влияние предимно на по-възрастните хора и на страдащите от сърдечносъдови, неврологични и храносмилателни смущения.

Хората усещат смущенията от магнитните бури от няколко часа до няколко дни преди настъпването им, както и няколко дни след проявяването им. Младите хора ги усещат по-слабо, докато тези над 50 години са по-уязвими към магнитните бури“.Д-р Веселин Герев: Идват силни магнитни бури, тръгваме изнервени и недоспалиДнес и в следващите няколко дни ще има силни магнитни бури. За това предупреди психиатърът д-р Весел…Jul 13 2017skafeto.com

Д-р Тодорова даде и своите препоръки как да избегнем влиянието на неприятното явление

Според нея трябва да се движим повече, като обаче се съобразим да не сме навън в най-горещите часове от деня. За по-младите е добре да спортуват активно, за по-възрастните да планират разходка. Хубаво е това да се случи в по-късните и съответно по-хладните часове на деня. Типично за сезона д-р Тодорова препоръчва менюто ни да изобилства от плодове и зеленчуци, а също и да не включва мазни храни. Противопоказни са тонизиращите напитки – кафе, силен чай, газирани питиета. Трябва да се наблегне на вода и сокове. Не се препоръчва алкохол, включително и бира, която води до изпотяване, а оттам и към обезводняване на организма.

Магнитните бури повишават нивата на нашия холестерол. Затова хората със сърдечносъдови и мозъчносъдови заболявания трябва да са много внимателни по отношение на храненето, като избягват тежките ястия и мазнините в този период.Пазете се! Предстоят най-силните магнитни бури. Вижте кога да ги чакаме и как да се предпазимМагнитните бури са смущения в геомагнитното поле на Земята, инициирани от процеси, извършващи се неп…Mar 9 2017skafeto.com


loading...