И от двете страни на Атлантика в момента изпадат в истинска паника. Рядка форма на инфекция буквално посича жителите на Великобритания и Канада. Мутиралият стрептокок се разпространява стремително, а фаталните последствия настъпват за броени часове, съобщи агенция „Блиц“. Жертвите вече наброяват десетки. Човек може да се зарази дори и от обикновена целувка.Лоша новина: „Новата чума“ от САЩ взе жертви и в Европа, спасение нямаКакто вече медията ни съобщи, нова смъртоносна епидемия хвърли в ужас пациенти и лекари в Съединенит…May 2 2019skafeto.com

Малкият британски град Брейнтри в източната част на страната за часове се превърна в едно от най-опасните места на планетата. Най-малко 12 жители са загинали, десетки са заразени. Симптомите, които са като при епидемия, са еднакви при всички: болки в гърлото, обрив, треска.

Причинител на инфекцията е стрептокок от група А. За разпознаването й са необходими два дни. Именно толкова продължава и инкубационният период, но понякога стрептококът въобще не може да бъде изолиран. „Бактерията стрептококи е доста често явление.

Тя е налична и при възрастните, и при децата. Работата е там, че някои от заразените въобще не демонстрират признаци на заболяването„, разказва лекарят Исак Богард.

Последствията са доста страшни. Стрептококът също може да провокира менингит, пневмония, скарлатина. Ако бактерията попадне в кръвта и отрови целия организъм, изходът ще е летален. „Има много подтипове стрептококи. Обичайно хората отиват на лекар, когато ги боли гърлото. Стрептококите от тип А са много токсични, процесът на заразяването на практика не може да бъде спрян“, казва лекарят Марла Шапиро.

Затова заразяването става много лесно. Достатъчно е едно съприкосновение или банална целувка, но най-страшното е, ако някой кашля или киха. При това носителят на инфекцията може въобще да не подозира, че е болен. Момиче, оказало се на крачка от смъртта, все още не може да разбере как е станало всичко.

„Буквално се превръщах във вещица, като в най-страшните филми. Едва не умрях. Пръстите ми потъмняха, в крайна сметка се наложи да бъдат ампутирани“, разказа пострадалата. В момента стрептококите активно превземат нови региони от Великобритания. Най-много случаи има в графство Есекс, където всичко е и започнало.

32-ма пациенти са били извънредно поставени под карантина. А може би има още стотици, или хиляди души, в които бацилът може да се развива и в момента. „Човекът вдишва този микроб и живее спокойно. Все пак гърло може да ви заболи след чаша студена вода, човек не обръща внимание.

Най-голямата смъртност е свързана с невярното прилагане на стандартите, което е характерно за западната медицина. Опасността не е била разпозната навреме и последствията не са били предвидени. Представете си, че тази бактерия попадне в старчески дом“, отбелязва имунологът Владислав Жемчугов.

Ситуацията е същата и в Канада. И макар там лекарите да уверяват, че ситуацията е под контрол и за епидемия не може да иде реч, цифрите обаче говорят друго. От началото на месеца бактерията е убила деветима.Паника в САЩ от „Новата чума“: Всеки втори заразен умира бързоНаченки на истинска паника се наблюдават в САЩ, където много хора са сериозно обезпокоени за здравет…Apr 30 2019skafeto.com

loading...