При смесване на храносмилателни ензими от пчели и смолисти вещества от растителен произход се образува лепило с уникална формула – прополис. Пчелите използват прополис за защитата и дезинфекция на кошера и медената пита, а човекът – за лечение, пише специализираният сайт lekuva.net. Въпреки факта, че прополис съществува още от началото на времето, съвременната медицина все още продължава да разкрива повече и повече от неговите лечебни свойства. За да използвате този продукт може да приложите най-различни начини: течност чрез добавяне на мляко (супер смес за лечение на кашлица) или под формата на тинктура за вътрешно и външно приложение.
Единственият продукт, който убива вируси, гъбички и бактерии: Природен антибиотик, който няма аналог!

Академик Борис Болтов е руски учен. Той има публикувани много научните трудове в областта на химията и биологията. Популярен е в Русия и по света със системата за здравословно хранене, която има за цел да даде нов живот на клетките. Академик Болтов има подчертан интерес към някои природни продукти, като прополиса. И неговият интерес съвсем не е случаен.
При вътрешен прием тинктурата от прополис повишава имунитета, намалява възпалението, действа като антиоксидант. Спектърът на активност, когато се прилага локално, е доста по-широк: дезинфекцира и лекува рани, регенерира кожата, има обезболяващо свойство и убива гъбичките.Рецепти с прополис, с които монасите от Света гора лекуват успешно язва и гастритМонасите от Света гора вярват и знаят, че колкото по-просто се хранят, толкова по-дълго ще живеят. З…Nov 26 2018skafeto.com

Лекарите предписват това природно лекарство при най-различни състояния и заболявания: за лечение на ангина, фарингит, синузит, отит, трахеит, бронхит, пневмония. Прополис се ползва за премахване на вирусни инфекции (грип, херпес), за всички зъбни патологии. В гинекологията се ползва при ерозия на шийката на матката и дори за лечение на стомашни заболявания.
Препоръчително е да си купувате тинктура от прополис от аптеката. Не е толкова скъпа, а количеството стига за достатъчно дълго време.
КАК ДА СЕ ПРИЛАГА ТИНКТУРАТА ОТ ПРОПОЛИС?
1. При фарингит и тонзилит се прави гаргара с тинктура, разредена във физиологичен разтвор в съотношение 1: 10.
2. Със същата концентрация се прави разтвор за изплакване на устата при проблеми със зъбите.Херпесите са много досадни, но с тази съставка се отървах веднъж-завинаги от този проблем. Толкова е лесноИнфекциите са много неприятни, независимо от какво естество са. Проблемът с инфекциите е, че те не с…Jan 31 2018skafeto.com

3. Когато има синузит се прави носна промивка с прополис в съотношение 1: 15.
4. При отит се напоява парче памук и се слага в ухото. Съотношението прополис вода е пак 1:15.
5. Като тонизиращо средство се взимат 15-20 капки тинктура, разтворени в една супена лъжица мляко или вода и се пие 30 минути преди хранене.
6. За лечение на стомашни разстройства 15-20 капки тинктура трябва да се разредят в 100 мл топла вода и да се пие 30 минути преди хранене.
7. Кожни лезии, афти, херпеси, гъбични инфекция на краката и ноктите, както и пърхот се лекуват като се ползва неразреден препарат с бинтове или чрез намазване.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!


loading...