Дано обичате вкуса на бананите. Защото сега ги има навсякъде и при това са страхотно полезни! Но ги подбирайте да са добре узрели, за което свидетелства жълтата им кора и – евентуално – малките кафяви точици върху нея. Видите ли обаче, във вътрешността им тъмни области – отстранете ги, тъй като сигнализират за начало на загниване! Особено полезно е да консумирате банани в състояние на безпокойство и стрес – така обичайни в днешното все по-забързано време!Вижте как един любим плод попада в магазините, за да задоволи и най-изтънчените гастрономични изисквания! (ВИДЕО)До към средата на 80-те години на 20-я век бананите у нас се считаха за луксозен екзотичен плод. Вно…Mar 8 2017skafeto.com

Причината е в съдържащия се в тях витамин В6 и триптофана, които стимулират производството на серотонин, известен като „хормона на щастието”.

Само с един банан настроението ви ще се подобри рязко и „черните“ мисли ще бъдат изгонени! От друга страна, калият и магнезият в бананите са в количества, достатъчни да нормализират кръвното налягане и сърдечната дейност.

Има данни, че изяждайки един банан дневно, вие ще намалите съществено риска от инфаркт и инсулт! Бананите стимулират и за развитието на полезни бактерии в червата, а съдържащите се в тях фибри действат безотказно при запек, тъй като засилват перисталтиката. Намаляват и стомашната киселинност, така че са подходящи и при страдащи от гастрит или язва.

Пектинът в бананите пък се свързва с излишните жлъчни киселини, които са предпоставка за образуването на камъни в жлъчката. А ако сте склонни към затлъстяване, то яжте банани, тъй като фибрите в тях забавят разграждането на въглехидратите и така се регулира кръвната захар, а високата им калоричност създава чувство на засищане, дори ако сте изяли само един банан!

На жените пък с болезнена менструация се препоръчва да изяждат по 2 – 3 банана 4 – 5 дни цикъла им. А какво да кажем за децата? Бананите им дават така необходимата при растежа енергия, а и ги засищат много по-ефикасно от разните там вафлички и бонбончета!  Затова давайте редовно банани на децата си и самите вие ги консумирайте с наслада!Облизах си пръстите! Вижте колко лесно се приготвя страхотна вкусотия – Шоколадов хлебен кекс с банани! (ВИДЕО)В следващото видео ще се научите как да приготвяте този страхотен хлебен кекс с банани. Необходими с…Sep 18 2016skafeto.com

loading...