Езикът на всеки от нас е един от най-чувствителните органи. Той притежава хиляди рецептори и реагира на всяка промяна, която се случва с организма ни, дори и ние да не си даваме сметка за това. Именно чрез него можем да установим какви проблеми имаме в здравословно отношение. И то съвсем лесно, защото науката е установила, че външният вид на езика се променя, когато имаме здравословен проблем.

Установено е, че 90 % от проблемите на лигавицата са свързани с проблем в някой от ограните ни или нервната ни система. Така например ако имаме стомашни проблеми, нормално е да получим язви в устната кухина.

Има няколко основни признака, които ни показват, че нещо не е наред. Първият е цветът на езика. Тук трябва да се отбележи, че има определени храни, които могат да променят цвета на езика ни, например като пием кафе, той се оцветява, но това не значи, че имаме проблем. Затова ако ще проверяваме дали всичко с организма ни е наред е най-добре да го правим сутрин, на гладно, преди да сме консумирали каквото и да е. И така, ако всичко с нас е наред, езикът ни трябва да е розов.Обърнете внимание на щитовидната жлеза. Коварната болест Хашимото често протича без симптоми и причинява…Става дума за болестта на Хашимото – автоимунно заболяване на щитовидната жлеза, характеризиращо се …Apr 24 2017skafeto.com

Ако обаче цветът е червен, то може да има проблем със сърцето ни.

Ако цветът е жълтеникав, то проблемите са свързани с черния ни дроб. Ако пък сме забелязали, че цветът на езика е блед, то може да става въпрос за анемия. Най-критично е, ако езикът ни е морав. Тогава става въпрос проблеми с кръвоносната система и сърцето.

Другият признак за диагностика е налепът. Нормално е на езика на имаме тънък слой блед налеп, през който ясно да виждаме розовия цвят. Ако обаче налеп липсва, може да става дума за проблеми в стомашно-чревния тракт. Ако налепът е жълт, проблемите са в областта на черния дроб. Ако имаме кафяв налеп, то трябва да обърнем внимание на белите си дробове. Така или иначе, ако забележим подобни симптоми, първото, което трябва да направим, е да се обърнем към лекаря си, за да ни бъдат направени нужните изследвания.8 симптома по които ще познаете, че бъбреците ви не работят добре и трябва да вземете мерки, докато не е станало късноБъбреците са изключително важен орган в човешкия организъм, тъй като те филтрират до 150 литра кръв …Apr 5 2017skafeto.com


loading...