https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Кафето се е превърнала в неделима част от всекидневието на много хора. Много хора го пият, още преди да са се събудили напълно. Това обаче е напълно погрешно, твърдят здравни експерти. Според тях първата ни сутрешна напитка задължително трябва да бъде чаша топла вода с една супена лъжица лимонов сок.

Естествено, става въпрос за прясно изцеден лимон. Това ще подсигури „събуждането“ на целия организъм и ще ви даде тонус за началото на деня. Причината за това благотворно въздействие е, че лимонът е богат на магнезий, калций, желязо, витамин С и Б, съдържа и антиоксиданти, фибри и ензими. Ето и по-важните преки ползи, ако решите да замените кафето с тонизиращата напитка с лимонов сок (никой не казва да не пиете кафе, просто го правете по-късно през деня):Толкова време се чудих защо леля ми все замразява лимоните във фризера, но когато разбрах, вече правя абсолютно същотоОтново за лимоните – изстисквате ги и то понякога не напълно и изхвърляте остатъка. Защото вероятно …Jul 27 2017skafeto.com

Почиства черния дроб: тази лесна напитка пречиства един от най-важните човешки органи, стимулира храносмилателния тракт и подобрява работата на червата и флората.

Почиства кожата: ако искате да имате чист и хубав тен, не се отказвайте от тази рецепта. Антиоксидантите, които се съдържат в лимона, подпомагат регенерацията на клетките, както и се борят срещу свободните радикали, най-вече в летния период.

Метаболизъм: известно е, че лимонът е естествен диуретик и помага при изхвърляне на излишните течности от организма. Вече споменахме, че стимулира работата на червата и точно заради това е идеален за започване на деня.

Енергия: чаша топла вода с лимон ще ви събуди много по-бързо, отколкото кафето, и със сигурност е по-здравословен вариант. Ако все пак не искате да се откажете от кафето, изпийте го един час след това. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Винаги се консултирайте със своя лекар!Изстискайте 1 лимон и го смесете с лъжица зехтин! Ще помните тази рецепта до края на живота си!Ясно е, че здравият сън е предпоставка за здраво тяло. А е много важно сутрин като станем да сме ене…Jul 23 2017skafeto.com


loading...