варенето на яйца

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Почти всяка трета жена има проблеми с хормоните и щитовидната жлеза. Затова днес ще ви разкрием един прост трик, с който може да поддържате хормоналния си баланс без лекарства и да се чувствате добре.
Един от симптомите на заболяването на щитовидната жлеза е с нервност, раздразнителност и депресия. Ето защо, използването на яйца е един от най-лесните начини за подобряване на здравето на щитовидната жлеза.
Значението на този орган не може да бъде подценено: жлезата е отговорна за състоянието на нервната система и психиката, сърдечно-съдовата система, стомашно-чревния тракт, репродуктивните и мускулно-скелетните системи. Ако щитовидната жлеза не работи както трябва, започват сериозни здравословни проблеми. Най-често жените страдат от това след 40 години.
щитовидна жлезаКориандър – вкусната подправка полезна за здраветоРастението кориандър често се бърка с магданоз. Но всъщност може да се използва за подправяне, като …Jan 17 2019skafeto.com

Двата основни хормона на щитовидната жлеза , трийодтиронин (Т3) и тироксин (Т4) са съставени от тирозин и йод. Т3 е биологично активен хормон, докато Т4 остава неактивен, докато се превърне в Т3.
Щитовидната жлеза произвежда и друг хормон, калцитонин, който поддържа нормалните нива на калция, активира минералния метаболизъм, запазва целостта на костната тъкан и ускорява тяхната регенерация. Ако концентрацията на този хормон в кръвта е по-висока от допустимата стойност, това показва онкология на щитовидната жлеза, белия дроб, простатата, гърдата, анемията и хиперплазията.
Ранните симптоми на заболяване на щитовидната жлеза са почти незабележими, следователно диагнозата на първия етап е невъзможна. Ето защо е важно да се погрижите за здравето на щитовидната жлеза предварително, като изберете оптималната диета за вас.
Както всеки друг орган в нашето тяло, щитовидната жлеза зависи от редовното снабдяване с хранителни вещества, от които се нуждае, за да функционира правилно. Яйчният жълтък е добър източник на трите най-важни хранителни вещества за щитовидната жлеза.

Тирозин
Това е аминокиселина, която се усвоява от протеинови храни и се произвежда в организма от друга аминокиселина, фенилаланин. Тирозин – формула за добро настроение, премахва тревожността и страха, помага за борба със стреса. Не е чудно защо всички лекари и диетолози са големи фенове на яйцата. Две яйца съдържат 0,5 g тирозин и 0,7 g фенилаланин (с дневна доза 1-5 g).
Йод
Според Световната здравна организация дефицитът на йод остава една от основните причини за нарушения в развитието на мозъка при децата. Всеки от нас трябва да получи достатъчно йод през целия ни живот, така че щитовидната жлеза да произвежда хормони. Един жълтък от яйце ще осигури на тялото 12 мкг йод, което е 8% при дневна необходимост от 150 мкг.
Селен
Около 90% от хормоните, секретирани от щитовидната жлеза , се състои от Т4, който се превръща в активен хормон Т3. Това се дължи на селен-зависими ензими. В този случай селенът може да активира хормона в Т3 и да го инактивира обратно към Т4. Ето защо селенът е толкова важен за регулирането на тироидните хормони. Едно яйце ще осигури на тялото ви 16 mcg селен, което е 29% от препоръчителната дневна доза.

Както знаете, стресът прави работата на щитовидната жлеза доста по-труден. Лечението с яйца е необичаен, но ефективен начин за преодоляване на заболявания.
Също така считайте, че този орган е в комплексна връзка с други жлези и биохимични процеси. Един дисбаланс във всяка част на системата може да повлияе на цялата система . Следователно лечението трябва да се адаптира към конкретна причина.
Ако щитовидната жлеза не работи правилно, приемането на йод или други хранителни вещества за щитовидната жлеза може да не помогне или дори да изостри проблема. Говорете с ендокринолог, за да получите правилната диагноза, преди да започнете с каквато и да било храна или добавки.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!9 кръвни показатели, които казват всичко за здравето ни: Как да разчетем правилно кръвната картинаДаването на кръвна проба е нещо, познато всекиму. Това е един от най-важните методи за лабораторно и…Jan 15 2019skafeto.com