болкоуспокояващите

Едва ли има някой от нас, който да не пие болкоуспокояващи медикаменти, когато го боли нещо. Разбира се, не ходим на лекар при леко главоболие или най-обикновено стомашно неразположение. Оказва се обаче, че болкоуспокояващите не са чак толкова безопасни и безобидни за колкото ги възприемаме.

Например, дълготрайният прием на болкоуспокояващите може да увреди организма ни значително и освен това в един момент те да спрат да ни действат, защото тялото ни е свикнало вече с тях. Поради тази причина е важно, дори когато пием най-обикновени аналгетици да се консултираме с личния си лекар поне за продължителността на приема им.Важно за всички: Кардиолог посочи коя болка в гърдите предвещава инфарктЗабързаното ежедневие, в което живеем и почти непрекъснатите стресови ситуации поставят в риск здрав…Apr 19 2019skafeto.com

Как всъщност действат болкоуспокояващите?

Лекарствата против болки и възпаления действат, като блокират ензима циклооксигеназа, отговорен за производството на вещества, подобни на хормоните, които участват във възпалителните процеси. Затова тези лекарства се използват в лечението на артрит, остеортрит, болки в гръбнака, възпалени сухожилия, болки при цикъл и главоболие.

Въпреки, че тези лекарства са доста надеждни, пациентите трябва да помнят, че не са безопасни и че оказват странични ефекти като кървене от стомаха или дванадесетопръстника, ако се превиши дозата. Чувството на парене в горната част на стомаха, причинена от прекомерното количество стомашна киселина, е един от симптомите за свръхчувствителност.

Понякога може да се появи и язва, която да кърви, а в редки случаи се перфорира стената на стомаха или дванадесетопръстника, което ще доведе до кървене от стомашната кухина. Силните болки в корема и тъмните като катран изпражнения предупреждават за кървене в горната част на храносмилателния тракт, въпреки че на практика има и случаи, в които пациентите кървят без наличието на каквито и да е симптоми, пишат от rozali.com.

Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.Коремните болки, които не трябва да пренебрегвамеМного често се случва да изпитаме някаква болка и изобщо да не й обърнем внимание, надявайки се да м…Apr 18 2019skafeto.com


loading...