чушките

Чушките са един страхотен зеленчук, който освен много вкусен е и много полезен. Разбира се, няма на света нещо, което да ни гарантира вечен живот без здравословни проблеми, но все пак има стотици начини, по които можем да се грижим за тялото и организма си, за да бъдат те в добро здраве.

И един от начините това да се случи е като се храним здравословно и подбираме добре продуктите, които консумираме. Според специалистите има един зеленчук, който е изключително полезен за сърцето и белия дроб. Те твърдят, че полезните за тези два органа вещества могат да бъдат открити в чушките.Мед, ябълков оцет и чесън: Не е за вярване колко болести лекува този мощен коктейл от природата!Мед, ябълков оцет и чесън – това е наистина страхотна комбинация, която според мнението на медицинск…Nov 9 2018skafeto.com

Те са изключително богати на каротеноиди и витамин С, които оказват благоприятен ефект върху белия дроб. От друга страна пък лютите чушки съдържат капсаицин, който е полезен за сърцето и допринася за свалянето на излишни килограми.

Веществата в този зеленчук са мощни антиоксиданти, предпазват от клетъчно увреждане и от стестяване на артериите. Според многобройни изследвания каротеноидите и витамин С имат благоприятно въздействие върху хронични заболявания като астма и хронична обструктивна белодробна болест.

Освен това всички тези полезни вещества в чушките понижават вероятността от белодробен рак.

Според изследване от преди две години, рискът от злокачествено заболяване на белия дроб е с двадесет и шест процента по-нисък при хора, които имат висок прием на витамин С. Много голяма полза от каротеноидите се отчита при мъжете, които пушат, а от витамин С – при жените, които са пушачки. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.Терапия за доматите с йод и чесън: Това е начинът да опазим реколтата и да съберем очите на комшиите (СНИМКА)Добрата реколта от домати е гордост за градинаря, особено в районите където климатът не е много благ…Jul 16 2018skafeto.com


loading...