маникюр

Дори и най-съзнателните относно здравето си хора може да пропуснат да вземат предвид как лакът за нокти влияе на тялото им. Но наскоро проведено научно изследване откри, че много от най-популярните марки лак за нокти в Америка са много по-вредни, отколкото бихте предположили.
Какво показва изследването
Учените наскоро изследваха за признаци на химически токсини 24 жени, участващи в изследването им.
Те откриха доказателства за наличието на токсини в тялото на всяка една от тези жени, пише zajenata.bg. Кой е източникът на тези химикали? Лакът за нокти. Резултатите показват, че 100% от участничките показали признаци за наличие на трифенил фосфат само 10 часа след нанасянето на лак. Този вид категоричен резултат е забележителен, а също така и тревожен.
В последващо изследване, същите учени изследват 10 различни лака за нокти за трифенил фосфат и откриват химикала в 8 от тях. При два от тези лакове за нокти с положителен резултат за наличието на химикала, той не бил посочен върху етикета. Това може да означава, че до 20% от лаковете за нокти, продавани в САЩ съдържат опасен химикал, който не е посочен като съставка.4 аспиринчета с мед и кожата ви става като бебешка: Маската е подходяща за всичкиМаската с аспирин е отколешен приятел на почитателките на домашните козметични процедури. Тя е подхо…Jan 15 2019skafeto.com

Какво е трифенил фосфат?
Една от най-големите тревоги относно трифенил фосфата (или ТРНР) е че той е известен с това, че разрушава ендокринната система на човека – системата, която контролира всички наши хормони. Главният изследовател, д-р Хедър Стейпълтън изрази притесненията си, казвайки „Има нарастващи доказателства, които показват че ТРНР може би засяга регулирането на хормоните, метаболизма, репродуктивността и развитието”.
Това е особено вредно за малките момичета, които редовно използват лак за нокти, понеже здравословното хормонално развитие е изключително важна част от растежа им. Но, ТРНР представлява сериозен риск за здравето за всеки, който се излага на него. Той е също така е известен с това, че е:
Невротоксин (с последици за развитието).
Ендокринен токсин (трови ендокринната система).
Полов токсин (трови репродуктивната система).
Дразнител на кожата и алерген.

Други заплахи за здравето съдържащи се в лаковете за нокти
Формалдехид. Формалдехидът е добре известен канцероген, който се разтваря във водата и във въздуха (познат ви е силния мирис на лака за нокти, нали?) Излагането на този химикал може също така да доведе до симптоми като дразнене в гърлото, астма и затруднено дишане. Хората с хронични заболявания са особено податливи на натравяне с формалдехид.
Толуен. Този химикал е известен с това, че спира развитието при децата (а учени откриха следи от него в кърма!) Освен това, той може да дразни кожата при излагане.
Дибутил фталат. Някои марки лак за нокти заменят ТРНР с този фталат, но той не е по-полезен за здравето ви. Всъщност, той води до същите рискове за здравето като токсините, разстройващи хормоните и репродуктивната система.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!С тази маска забравих за косопада! Прави се лесно и бързо, а ефектът е мигновенКосата е един от отличителните белези на всяка жена. Всяка дама държи косата й да е в перфектно съст…Nov 25 2017skafeto.com

loading...