екзема

Екземата е много неприятно здравословно заболяване, с което голяма част от нас са се сблъсквали. От екзема се оплакват както възрастните, така и децата. Екземата е понятие за най-общо възпаление на епидермиса. Представлява суха, зачервена и сърбяща кожа, която може да е груба на допир, да е по-чувствителна или покрита със ситен обрив.

Най-често екземата се появява по ръцете, ходилата и сгъвката на коляното или лакътя. Много често се среща при малките деца заради повишеното слюноотделяне, което дразни нежната кожа на лицето. Екземата е известна с това, че както бързо се появява, така бързо може и да изчезне. Възможно е да е наследствена, но може да сте спокойни, че със сигурност не е заразна.Разкриха какво се случва с тялото ви, ако ядете ежедневно чесънСуровият чесън има силна люта миризма, която се омекотява значително при готвене. Суров или сготвен,…Apr 16 2019skafeto.com

Със сигурност обаче е причинена от някакъв дразнител, на който кожата реагира. Ето и някои от причините, които могат да са фактор за екземата:

Една от тях е храната. Ако прекалим със захарта, с червените меса, млечните продукти или яйцата, е възможно тялото ви да реагира със ситен обрив, наподобяващ алергична реакция. Решението е известно време да спазваме диета и да изключим продуктите, които подозираме, че са отключили възпалителния процес.

Друг дразнител за кожата може да се окаже прекалено студеният или прекалено горещият въздух. Възможно е кожата да се изсуши прекалено много и от тялото да се изпари по-голямо количество вода, което да предизвика нежелани раздразнения и съответно появата на екзема.

Водата в морето и басейните също може да се окаже причинител за екзема. Когато сме на басейн, на спа процедури или на море, прекарваме повече време във водата, в резултат на което кожата губи тънкия слой естествено омазняване, изсушава се и започва да сърби. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.Учени преобърнаха медицината: 7 ползи от пиенето на алкохолПоследното откритие на американски учени може сериозно да преобърне представите на медицината за еди…Apr 15 2019skafeto.com


loading...