ранните признаци

Много от заболяванията имат ранна симптоматика, с която ако сме запознати, можем да разберем, че нещо с тялото ни не е наред и да се насочим към лекарска помощ. В повечето от случаите обаче, ние подминаваме голяма част от ранните признаци, които тялото ни ни дава, защото смятаме, че това са маловажни неща.

И именно от там идват сериозните проблеми понякога. Защото както добре знаем, ранната диагноза може да спаси човешки живот. Има огромно значение, дали дадена болест е установена в ранен стадий, или в много напреднал стадий, когато вече се е развила прекалено много. И в този ред на мисли е важно, да споменем някои основни симптоми на сериозни заболявания, които могат да ни предпазят от развитие на болести.Овесените ядки – предимства и ползи за здраветоВ много диети и хранителни режими можем да срещнем овесените ядки като препоръчителна закуска или ме…Feb 15 2019skafeto.com

Например, част от промените, които настъпват в тялото ни, когато сме болни от диабет, са: често уриниране, безпричнно напълняване или загуба на тегло, замъглено зрение, постоянен глад, много силна жажда, умора, за която няма обяснима причина.

Симптомите, характерни за мускулните и ставните заболявания пък са: постоянни мускулни болки, които не са причинени от нещо конкретно като например травма, настинка или физическо натоварване, изтръпване на мускулите или усещане за вкочаненост, подуване, възпаление или скованост в областта на ставите, трудна подвижност.

Когато пък имаме някакво белодробно заболяване, симптомите се изразяват в: хронична кашлица, която не минава от стандартните лекарства, които би трябвало да й повлияят, задух, затруднено дишане, болки в гръдния кош, хрипове. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.Чай от тиквени семки: Чисти кръвоносните съдове и пази простатата (Рецепта)Тиквата е изключително вкусна и здравословна храна. Ползите от семките също не са за пренебрегване, …Jan 23 2019skafeto.com


loading...