кожа

Здравата кожа е мечта на всеки един от нас – и мъже, и жени. Тя показва грижите, които полагаме за собственото си цяло и цялостното ни здравословно състояние, защото по нея си личат много неща – напрежение, безсъние, заболявания.

Каквито и грижи да полагаме за кожата си обаче, няма как да не се промени с времето, защото процесите на стареене променят коренно дейността на организма. Но грижата е изключително важна и когато е постоянна оказва огромно влияние върху състоянието на кожата.Откриха нов начин за лекуване на високото кръвноХипертонията е един от най-сериозните здравословни проблеми на съвремието ни. Въпреки усилията на уч…Apr 23 2019skafeto.com

„Без съмнение трябва да отбележим, че състоянието и външният вид на лицето са много важни за жените, тъй като тя показва признаци на стареене по-рано, отколкото при силния пол”, обяснява Инара Степанова пред БЛИЦ.

Причината е много проста – жените имат по-чувствителна кожа, докато мъжете имат по-дебела и плътна кожа. При тях кожата също се подсилва от космените фоликули, от които брадата расте и не позволява толкова бързо да им се появят бръчки. Затова понякога лицето на мъжа не може да издаде годините му.

Стареенето на кожата лицето (и при мъжете, и при жените) не е задължителен знак за много натрупани години. Това понякога се дължи на загуба на еластичността на кожата, задълбочаване на експресивните линии и намаляване на способността на кожата да задържа молекулите на водата, така че кожата става по-суха, тънка, чувствителна и губи еластичност. Всичко това се дължи на намаляването на естественото образуване на колаген, еластин и хиалуронова киселина в кожата. Притеснително е, че кожата се влияе и от намаляването на нивото на женския хормон естроген в тялото на жената, споделя още тя.Сокът от портокал предотвратява рак на дебелото червоСокът от портокал е една от най-предпочитаните безалкохолни негазирани напитки. Освен това, той е из…Apr 22 2019skafeto.com


loading...