защита от инфаркт

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Руският учен, академик и доктор по медицина Юрий Беленков назова кой е най-ефективният начин за защита на човешкото здраве от всички видове сърдечно-съдови заболявания, включително и инфакрт, съобщава специализираният сайт Zdrave.to.

Според него само в Русия от сърдечно-съдови заболявания, списъкът на които включва остър миокарден инфаркт и исхемична болест на сърцето, убива около един милион души годишно.

Правилното хранене, упражненията и обръщане на внимание за здравето – редовно проверяване на кръвното, пулса, нивата на холестерола и кръвната захар. Това е скучно и трудно, но е най-ефективният метод за превенция на сърдечните заболявания и инфаркта„, казва Беленков.

В медицинска среда Юрий Беленков се оказа още в детските си години. Баща му Никита Анелия Беленков е известен съветски физиолог, член-кореспондент на АМН на СССР (1969), след като завършва биологичния факултет на Ленинградския университет, работи и преподава в медицинските институти — първо в Ленинград, след това в Горки.

Вижте още:
Д-р Камен Каменов посочи как алтернативната медицина помага при пациенти с високо кръвноД-р Камен Каменов е лекар с придобити две специалности: вътрешни болести и кардиология. За постигане…Sep 21 2018skafeto.com


loading...