кафето

Кафето е една от най-разпространените и популярни напитка в света. Милиони хора пият кафе ежедневно, някои дори по няколко пъти на ден. Не само, че питието ни снабдява с енергия, но и ни дава повод да се видим с приятели и да си прекараме добре. Оказва се обаче, че понякога то може да е опасно за нас.

Хората с хронична умора трябва по-добре да се въздържат от пиене на кафе, казва диетологът и гастроентеролог Нурия Дианова пред „Вечерна Москва“, предават от actualno.com. Според нея напитката влияе негативно върху здравословния статус на такива пациенти, особено ако се консумира в големи количества. Гастроентерологът отбеляза, че след известно време кафето престава да има ободряващ ефект.

Обратният процес започва, когато цялата умора настъпва наведнъж. Това провокира мигренозна болка, нарушения на съня.“, каза Диянова пред изданието. Тя добави, че кафето стимулира перисталтиката, така че при разхлабване е по-добре да се даде предпочитание на чая. „Също така кафето има диуретичен ефект и до известна степен помага за изхвърлянето на калций от тялото“, каза лекарят. Тя посъветва жените по време на менопаузата да пият кафе само с мляко, а хората с ниско кръвно – черно подсладено кафе, предаде БГНЕС.

Най-важното е, че трябва да бъде приготвяно по някакъв подходящ начин: в кафе машина, кафеварка, филтърна торбичка. Разтворимият продукт преминава през огромен брой технологични процеси и не можем да кажем, че можем да получим полезни вещества от него.“ – подчерта гастроентерологът.Кафето не предизвиква, но не и предпазва от най-коварната болестСпециалисти от медицинския институт Бергхофер в Куинсланд, Австралия, заключиха, че ежедневната конс…Jul 22 2019skafeto.comЕкспертите са категорични: Първата течност след ставане в никакъв случай не трябва да е кафе! Ето коя напитка ще ви гарантира тонус и добро здравеКафето се е превърнала в неделима част от всекидневието на много хора. Много хора го пият, още преди…Aug 7 2017skafeto.com

loading...