Ивона Даскалова

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

„Хората с диабет се заразяват по същия начин, както и останалите. Проблемът при тях е тежкото протичане на вируса. Пациентите трябва да знаят, че по време на заболяването кръвната им захар трябва да се поддържа близка до нормалните. Много важен момент е компенсацията на захарния диабет, за да бъде изходът на заболяването добър”. Това коментира пред Нова телевизия проф. Ивона Даскалова, началник на Клиниката по ендокринология във ВМА.

Според нея е по-добре децата с подобни заболявания да учат дистанционно. „Много е трудно да накараш дете да носи маска, да си дезинфекцира ръцете, да не си играе с приятели”, поясни Даскалова.

По думите й при пациентите с наднормено тегло коронавирусът също протича по-тежко.

„В България 60 % от хората са с наднормено тегло, а 20% със затлъстяване”, заяви професорът. И заключи, че трябва да се научим да живеем малко по-различно.

Виж още:След черния рекорд: Акад. Петрунов направи много мрачна прогноза за К-19„Младите хора трябва да знаят, че с години могат да носят вируса. Трудно може да се каже, че вирусът…Aug 25 2020skafeto.com

Лекар с К-19 от голямо огнище издъхна в „Пирогов“, семейството му бере душаОбщопрактикуващ лекар от белишкото село Краище е починал в столична клиника от коронавирус. Д-р Мус…Aug 24 2020skafeto.com