игнорирани симптоми

Хипертонията е едно от заболяванията, които често биват подценявани. Истината е, че високото кръвно може да бъде много опасно, особено ако не се взимат навременни и постоянни мерки за него. Често игнорирани симптоми са онези знаци, които преебрегваме, а те ввсъщност могат да ни помогнат да се справим със ситуацията много по-лесно и бързо.

Италиански лекари посочиха симптомите за хипертония, които особено често се игнорират от хората, предават от zdrave.to. Специалистите предупреждават, че артериалната хипертония не е болест, а рисков фактор. С други думи обстоятелство, което увеличава вероятността от сърдечно-съдови заболявания – ангина пекторис, миокарден инфаркт, инсулт. Ето защо е важно своевременно да се открие и лекува хипертонията.

Без лечение последствията от високото кръвно за сърдечно-съдовата система, както и за други органи (например бъбреците) могат да бъдат катастрофални. Диагнозата на хипертонията се усложнява от факта, че хората често пренебрегват нейните симптоми, свързвайки ги с други неразположения, отбелязват експерти.

Пет често игнорирани симптоми на хипертония:
– Главоболие след събуждане
– Замаяност
– Шум в ушите
– Поява на ярки петна пред очите
– Кървене от носа

Ако забележите някои от гореизброените симптоми, задължително се консултирайте с лекар. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Д-р Александър Шишонин: Шийната остеохондроза причинява хипертония и диабетД-р Александър Шишонин, к.м.н., е рехабилитатор и невролог, който през 2006 г. основава в Москва Кли…Aug 15 2019skafeto.comСветила в медицината са категорични: Ето 5-те задължителни правила при лечението на хипертониятаПравило първо – При високо кръвно налягане, не губете време със самолечение, консултирайте се с лека…Oct 1 2018skafeto.com


loading...