Гризете ли ноктите си – този „отвратителен“ навик, заклеймяван от вашите родители?! Да се отучите от него е много трудно, защото той отразява вашата същност. Теорията, че гризането на нокти е проява на холеричен темперамент е до голяма степен оправдана, за сметка на допускането, че такова действие са проявява само когато даден индивид е силно раздразнен по една или друга причина.

А холериците твърде често са перфекционисти във всяко свое действие. Разбира се, и хора друг тип темперамент могат да се стремят винаги да изпипват нещата, т.е. да се стремят към перфекционизъм, но без непременно да „си гризат ноктите“.Спасете се от досадните гъбички под ноктите с безотказната рецепта на топ народен лечител. Само намажете…Пролетта е идеалното време да се справим с досадния проблем гъбички под ноктите. Те се развиват успе…May 10 2017skafeto.com

Статистическият анализ на данни от специално проучване, проведено в Канада, показва, че не става въпрос само за гризане на ноктите, но и за и други повтарящи се действия, в това число пипането на косата или други части от лицето.

Всичко това довежда до извода, че дадено лице е перфекционист и той/тя го прави от нетърпение или скука, пораждащи недоволство и раздразнение. По-голямата част от участниците в проучването, поставени в условия да чувстват стрес, скука, безпокойство или безсилие да се справят в срок  с поставена им за решаване задача, са реагирали, извършвайки някакви повтарящи се действия.

Обобщаващо заключение е, че налице ли е скучна или разочароваща ситуация за тези, които по природа са перфекционисти, то отговорът им е несъзнателно започване на повтарящи се действия, включително и гризане на ноктите! Така че, избавите ли се от чувството на безсилие или скука и отърсите ли се от безпокойството и неудовлетвореността, вие може да се отървете от вашите неприятни за околните повтарящи се навици!Обърнете внимание на вашите нокти! Те са предупреждение за сърдечна недостатъчност, проблеми с щитовидната жлеза и…Трябва да обръщаме внимание на нашите нокти, защото те сигнализират за някои проблеми в тялото ни. Д…Mar 19 2017skafeto.com


loading...