https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

В разгара на лятото, този толкова чакан период, се задава и една неприятна опасност – ухапване от кърлеж. Самото ухапване е безболезнено и затова то често остава незабелязано. Опасността идва от секретите и токсините, които отделят кърлежите, а и от това, че те са преносители на изключително сериозни заболявания, които могат да бъдат много вредни за човек.

За да ви донесе почивката на открито само приятни изживявания и да не се налага непрекъснато да мислите за потенциалната опасност от ухапване от кърлеж, ние ще ви разкрием един трик.

И както вече може би се досещате, с него ще предотвратите проблема с нежеланите ухапвания от кърлежи и други насекоми много лесно.Внимание, сезонът на кърлежите чука на вратата. Научете как да се справим най-добре с тях!Зимата отмина и идва прекрасната пролет! Изхвърляте дебелите дрехи и леко облечени се потопявате в к…Apr 5 2017skafeto.com

Нуждаете се единствено от обикновена ролка за почистване на дрехи и етерично масло. Поставете на валяка малко от маслото, но внимателно. Разпределето го равномерно, за да не останат петна по дрехите. Преди да направите разходката си навън, минете с ролката няколко пъти дрехите, които ще носите. Това е!

Ето и петте най-ефективни масла за борба с кърлежите: евкалиптово (действа срещу всички насекоми, особено ефективно е в комбинация с китайски лимонник), лимонено (безотказно срещу кърлежи, бълхи и въшки), ментово (отново ще изгони всички насекоми), лавандулово (хората обожават аромата на лавандула, но не и кърлежите, въшките и комарите), китайски лимонник (изпитано средство срещу кърлежи и бълхи).
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната медицина, се консултирайте със своя лекар!Ето защо никога не трябва да убивате стоножка вкъщи!Едва ли има човек, който да не подскочи, ако види стоножка у дома си. Е, може и да не е толкова плаш…May 4 2017skafeto.com