От три-четири месеца получавам леко изтръпване на кутрето, на безименния, на средния си пръст и половината длан на лявата ръка. Това изтръпване вече започва да се качва полека и нагоре към лакътя. Нямам болка или ограничение на движенията, просто ми е некомфортно. Отначало си помислих, че съм спала накриво, но наблюдавайки се внимателно, се оказа, че не е така. Изтръпването го чувствам, след като съм поработила нещо, като седна пред компютъра, като се събудя, когато съм в покой. На какво може да се дължи това?Почистването на кръвоносните съдове без хапчета е възможно. Ето как да поддържаме кръвното 120 на 80 постоянноЧистата кръв е гаранция за добро здраве на целия организъм. Обаче холестеролът и солите често се отл…Apr 19 2018skafeto.com

Не пренебрегвайте изтръпването на крайниците. Ако това наистина ви се случва често, непременно се консултирайте първо с личния лекар, а той ще реши дали да ви изпрати при кардиолог или невролог.

Имайте предвид, че това състояние може да се окаже опасно, ако освен изтръпване се появят и други усещания: болка, слабост, неловки движения, загуба на чувствителност, нарушена координация на движенията.

Препоръчваме ви в този случай да потърсите консултация с невролог – изтръпването на ръцете е характерен симптом за редица заболявания, като остеохондроза, мигрена, т.нар. тунелна невропатия, множествена склероза, някои наследствени болести, дискова херния или нарушено кръвообращение в ръцете и захарен диабет.

Изтръпването обаче може да е провокирано и от дефицит на витамини и на микроелементи, от прекаляване с алкохола, от транзиторни исхемични атаки в отделни участъци от тялото, от притискане на нерв или увреждане на нервите вследствие деформиране на ставите – ревматоиден артрит. Изтръпването на крайниците може да бъде знак и за болест на артериалните кръвоносни съдове.Приемаме го в големи количества, но организмът ни не го усвоява. Ето каква е истината за витамина B12Човешкият организъм се нуждае от 13 различни витамина, за да живее и да бъде здрав. Но организмът не…Apr 27 2018skafeto.com


loading...