имунитета си

Зимата е сезонът, който буди крайни емоции в хората. Единият тип хора са онези, които не могат да понасят студеното време, снега, кишата и въобще не се радват, когато е зима. Другият тип хора пък я очакват с нетърпение, упражняват зимните спортове със страст и обожават снежните дни и нощи. Един от основните проблеми през студените месеци са вирусите. Затова и днес ви представяме 4 лесни и ефективни начина да подобрим имунитета си през зимата и да не боледуваме.

Със сравнително високите температури навън може би си мислите, че шансовете ви да се разболеете все още са ниски, пишат от iwoman.bg. За съжаление, вирусите вече са в стихията си, така че трябва да се грижите правилно за себе си. Има много начини, по които можете да подобрите имунната си система, затова днес ще ви запознаем с някои от най-ефективните.

1. Правете упражнения
Физическата активност е изключително важна, ако се опитвате да предотвратите настинка, тъй като може да подобри способността на тялото ви да се бори с инфекцията. Причината за това се крие в по-високата скорост на белите кръвни телца, циркулиращи в кръвта по време на тренировка.

2. Яжте гъби, чесън и подправки
Включването на определени храни в менюто може да помогне да поддържате имунната си система в топ форма. Различни подправки като куркума, риган и кайен отдавна се използват като природни имуностимуланти. Според проучване, проведено от Университета на Флорида, гъбите шийтаке, точно както и чесънът, имат противовъзпалителни свойства.

3. Набавяйте си достатъчно сън
Колкото и просто да звучи, недоспиването може да бъде ключовата причина, поради която здравето ви се влошава. Както знаете, Световната здравна организация препоръчва 8-часов непрекъснат сън за хората в работоспособна възраст. Неврологът Матю Уокър предупреждава, че лишаването от сън може да ви изложи на риск от различни заболявания, започвайки от обикновена настинка и стигнем до по-сериозни болести.

4. Пийте вода
През студените месеци сякаш повечето хора залагат на чайове и други топли напитки. С толкова много варианти може да бъде лесно да забравите да пиете вода. Истината е, че това е най-ефективният начин да помогнете на бъбреците ви да отделят токсините. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Храни, с които да преборите схващане, умора и нисък имунитетСмяна на сезони, много работа, а от там неизбежен стрес, умора и нисък имунитет. Все фактори, които …Oct 6 2019skafeto.comПроверете нивото на вашия имунитет само за 2 минути (ТЕСТ)Имунната ни система е много важна част от цялостното ни здравословно състояние. Тя е основната защит…Jul 7 2019skafeto.com


loading...