Йогата
Pexels

Има множество момичета, които в пубертета са били с малко по-закръглена фигура, заради която са ставали обект на подигравки от връстниците си. Оттам следва и гладуване, диети с вода, диети с плодове, диети само с ябълки и още купища измишльотини в интернет. Четене на множество статии за диетични хранения и т.н. И така докато не се изчерпя волята на въпросната идея и не се удави в тонове сладолед посреднощ. Ще се учудите колко много жени се оказва, че са се борили в някакъв етап от живота си със същите тези чувства и не са приемали телата и с отражението си в огледалото.

Знаете ли, че йогата наистина може да промени виждането ви за храната, да промени начина, по който гледате на нея и да установи дълбока връзка с това, с което храните тялото си. Вижте какво споделя MindBodyGreen за връзката между йогата и храненето.

Тези продукти, които ежедневно купуваме, са много опасни за здравето ниКакто вече всеки от нас е наясно, голяма част от здравословните ни проблеми идват от храната, която …Mar 22 2019skafeto.com

Всяко начало е трудно – запомнете това

Как йогата може да промени виждането ни за храната, която приемаме
Pexels

Разбира се в началото няма как да сте йога гуру. Дайте си шанс и най-вече дайте шанс на йогата, която ще успокои всяка буря в душата ви, както и вечната битка с храната, която приемате.

Няма как от самото началото да можете да правите всичко, което инструкторът показва. Възползвайте се от неспособността си и я превърнете в мотивация и упорство, които след това ще ви се отплатят многократно.

Намерете онази средна линия

Как йогата може да промени виждането ни за храната, която приемаме
Pexels

В йогата има едно съществено правило, което на теория звучи изключително лесно, но практика е доста трудно усвоимо. Целта е да се намери средната линия, която е онова място, на което може да се чувствате силни и на място, но в същото време диви и свободни.

Оттам вече ще се научите, че да се храните здравословно и да постигате оптимално тегло, означава да намерите средната си линия в кухнята по същия начин като да намериш средната линия на постелката по време на йога. Тогава сами ще разберете и ще се убедите, че чрез експериментиране рестриктивните диети не работят в дългосрочен план, защото не са предназначени да продължат по-дълго от крайния им срок. Приемането на качествени хранителни продукти е баланс между здравата основа и способността да огъвате собствените си хранителни правила, достатъчно, за да се наслаждавате на живота.

Натурални продукти срещу „есенни” болки в ставитеС настъпването на есента и пъстротата на цветовете, като че ли се изострят и всичките ни сетива и ця…Sep 25 2019skafeto.com

Ще ви помогне да се наслаждавате на настоящето

Как йогата може да промени виждането ни за храната, която приемаме
Pexels

Този по-гъвкав подход към храната със сигурност ще донесе повече удовлетворение и лекота в живота ви. Ще проумеете, че храната, която приемате, трябва да се вписва в живота, който искате, а не обратното. Днес сме толкова бомбардирани с очаквания, съвети и ангажименти, че трябва да бъдем постоянно на бързи обороти, за да успеем.

Научете се да открадвате няколко минутки на ден, за да се насладите на това, което имате, това, което сте и това, което обичате. Обмислете всички благословии в живота си и за какво сте благодарни. Упражнявайте се и правете йога, защото ви носи радост, а не защото трябва да се оправите.

Ще ви научи да бъдете интуитивни

Как йогата може да промени виждането ни за храната, която приемаме

Насърчавам ви да се запитате: Кои храни карат тялото ви да се чувства най-добре? Какви храни ви оставят енергизирани и кои ви карат да се чувствате подути, тежки, мудни и мързеливи? Има ли лакомства за вас, които да не попадат в категорията на пицата, сладоледа и шоколада? Да си гъвкав с храната означава да можеш да се отдадеш без вина една нощ и да се върнеш към здравословните си навици на следващия ден.

Става въпрос за това да разгледате добре вашата връзка с храната и да измислите как да постигнете с нея едно по-здравословно състояние на вашето тяло без да ограничавате и да бъдете роб на диетите.

Как да подредим хладилника си, за да не изхвърляме хранаПодреждането на хладилника може би на пръв поглед изглежда доста лесна и проста задача, но всъщност …Jul 29 2019skafeto.com


loading...