Какво кръвно налягане е нормално

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Повишеното кръвно налягане е един от най-сериозните проблеми на съвременния човек. За съжаление, условията на все по-голям стрес, в които живеем, го правят все по-разпространен. Лошата новина в световен план е, че възрастовата граница на страдащите от високо кръвно налягане непрекъснато се вдига и все повече млади хора падат в капана на „тихия убиец“. Много често пациенти живеят с години с този проблем, преди да му обърнат внимание.

Кръвното налягане е едно от нещата, които лекарите най-често проверяват. Причината е, че то е показател, който трябва да бъде в определена норма, за да не се достигне до трайни увреждания на тялото ни и дори смърт.

Систоличното кръвно налягане (или т.нар. горна граница) се регистрира в момента, когато сърцето се съкращава и със сила изхвърля кръв в съдовете.


Тази отвара ще регулира кръвната ви захар, а килограмите ще полетят надолу. Нужни са ви само две съставкиКанелата е любима подправка на много хора. Тя върви отлично към десерти и сладки питиета, но може да…Jan 7 2018skafeto.com

Диастоличното (или т.нар. долна граница) – когато сърцето се отпуска и се изпълва с кръв от влизащите в него вени. Като показател съществува още и т.нар. пулсово налягане – разликата между горната и долната граница. Високото кръвно налягане може да увреди сърдечните артерии, бъбреците, води до инфаркт, инсулт и др. Според статистиката обаче, само един на всеки пет души знае обичайните показатели на своето кръвно и какви трябва да бъдат.

С течение на годините кръвното налягане на човек постепенно се повишава. То се влияе и от фактори като работа, активност, стрес, недостатъчен сън. Има медикаменти, които го намаляват, но те в повечето случаи са доста агресивни. Затова лекарите съветват, че трябва да се пазите, за да не се налага да взимате медикаменти. Какви са показателите за нормално кръвно налягане и какъв е минимумът и максимумът вижте в таблицата.Билката бял равнец е чудотворна! С тази отвара ще забравим за коремчето, хемороидите и стомашните проблемиБилката бял равнец може да бъде използвана, за да си помогнем сами и да поддържаме организма си здра…Dec 2 2017skafeto.com