възглавница слюнка

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

В много анимационни филми, за да се подчертае сладката картинка на героя по време на сън, той обикновено отделя обилно количество слюнка по своята възглавница.Сънищата имат значение! Ето какво е то за всеки ден от седмицата (ЧАСТ 1)Сънищата са нещо, което всеки от нас изпитва, дори и да не си спомня за това. Човек има изключително…Dec 2 2017skafeto.com

Всъщност отделянето на слюнка по време на сън е често срещано явление. Мнозина се подиграват на хората, които несъзнателно правят това през нощта, пише zdrave.to. На никого не му е приятно когато се събуди и усети, че неговата възглавница е мокра.

Всъщност обаче това се оказва здравословен признак. Учените са на мнение, че слюнката в съня е добър знак и свидетелства за правилното функциониране на нервната система.

Сънят има няколко фази с еднаква продължителност. Основната фаза е REM сънят. През този период тялото попада в дълбоко сън. За да не тичаме из стаята по време на сънища, преследвайки пеперуди или бягайки от чудовища, някои невротрансмитери са блокирани от нервната система и по този начин се ограничават мускулни движения. Ако тялото е напълно отпуснато, то човек освобождава и слюнка.

Не е трудно да се отгатне защо слюноотделянето при децата е по-често срещано. Те не живеят в толкова голям стрес, който влияе на добрия и качествен сън.

Ситуацията беше обяснена от специалист в тази област, д-р Хорхе Абел Салинас: „В съня на един възрастен мозъчните му функции са заети с почивка и възстановяване. Той спира преглъщането и натрупаната слюнка се отстранява естествено.

По време на дълбок сън тялото се отпуска напълно и устата се отваря. Това не може да се нарече отрицателно явление. Напротив, това показва, че всички вътрешни процеси в тялото са нормални.

Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!
Сънищата имат значение! Ето какво е то за всеки ден от седмицата (ЧАСТ 2)Както вече споменахме сънищата са част от живота на всеки от нас. Човек има изключително много на бр…Dec 2 2017skafeto.com