Наскоро почина 19-годишната холандска моделка и носителка на титлата „Miss Teen Universe” Лоте ван дер Зий. Макар че момичето изглеждаше напълно здраво, то издъхна след като една сутрин изведнъж му прилошало, докато е на почивка с родителите си, а в болницата не могли да направят нищо за него.
От този свят твърде млад – само на 35 години, си отиде и известният рапър Децл, припомня zdrave.to. Като причина за смъртта му лекарите посочиха остра сърдечна недостатъчност, която е „усложнение на сърдечно-съдовата болест“.
Бащата на музиканта Александър Толмацки съобщава, че Декл е имал вродена хипертрофична кардиомиопатия. Това заболяване е трудно да се диагностицира и може да се прояви внезапно след 25 години. Експертите посочиха какви симптоми могат да ви покажат, че трябва да бъдете прегледани незабавно, за да останете живи.
Какво уби внезапно Miss Teen и рапъра Децл: Симптомите на скритата им болест
Защо сланината е необходима за сърцето и черния дроб? Експерти: Полезните свойства на мазнините са безкрайниСланината е ценен източник на животински мазнини, без които функционирането на човешкия организъм е …Nov 30 2018skafeto.com

Хипертрофична кардиомиопатия е нарушение на контракциите на сърдечния мускул. Това е тежка сърдечно-съдова патология. Тя може да даде усложнения, да влоши състоянието на човека като цяло и да доведе до непредвидими последици ”, казва кардиологът Марина Журавлева.
Остра кардиоваскуларна недостатъчност е атака, която е придружена от потискащи, стесняващи, парещи болки в гърдите, уточнява и кардиологът Юрий Серебрянски. Сърдечна недостатъчност може да бъде „маскирана“ зад други заболявания: например, обостряне на гастрит, простудни стави в рамото. Но в действителност това са сърдечни проблеми, при които болките могат да се разпространят в лявото рамо, ръката, челюстта и корема.
Емоциите, които потискаме, остават в тялото ни и образуват блокове. Ако не изкараме емоциите на гняв и агресия, тогава сърцето страда на първо място, – обяснява пък специалистът по терапия, ориентирана към тялото Андрей Минченков.
Какво уби внезапно Miss Teen и рапъра Децл: Симптомите на скритата им болест

Как да разберем, че имаме проблеми със сърцето?
Задух
Задушващи пристъпи, объркано дишане и липса на въздух – това са сериозни „аларми“ – трябва да отидете на лекар
Изтръпване в гърдите
Може би това са проблеми с белите дробове и може би със сърцето. По-добре изяснете ситуацията
Световъртеж
Ако изглежда, че светът се върти, това е симптом на проблеми с тялото. И, най-вероятно, сърцето е виновно.
Пулсът е твърде бърз
Изкачихте се по стълбите до втория етаж, а вече чувате сърцето си в ушите – направете си кардиограма. Тахикардия може да бъде само симптом.

Слабост
Постоянната липса на жизненост не е просто липса на сън или умора. Може би това е болно сърце
Бледа кожа, сини устни и ледени ръце
Това са проблеми с кръвообращението. Сърцето „силно“ изпомпва кръвта през вашите съдове. Така че някъде вътре има проблем.
Жажда за алкохол
Ако често ви се пие алкохол, определено може да имате проблем със сърцето.
Абстиненция
Внезапното спиране на употребата на алкохол може да предизвика остър пристъп. В края на краищата, сърцето е свикнало със смъртоносния „допинг“
Не трябва да се страхувате от проблемите със сърцето. Трябва да следите здравето си от ранна възраст. Превенцията може да предотврати развитието на остра сърдечна недостатъчност. И вродените заболявания могат да бъдат идентифицирани, ако редовно посещавате лекар и се вслушвате в неговите препоръки ”, добави Марина Журавлева.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Ето как да се грижим правилно за сърцето си, за да бъде здравоЕдин от най-ефективните начини да се грижим добре за сърцето си, е като се храним здравословно. Какт…Mar 12 2019skafeto.com


loading...