Какво ще се случи ако ядем чесън всеки ден

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Зеленчукът чесън (Allium sativum) или чеснов лук е многогодишен вид и от семейство Лукови, род Лук. Този вид не се среща в диво състояние и се смята, че е получен в резултат на културна селекция и вероятно произлиза от вида Allium longicuspis, който расте див в югоизточна Азия.

Трудно е да игнорираме ползите от чесъна, той придава на ястията приятен вкус и аромат, а също така съдържа много полезни вещества. С него можете да укрепите имунната си система, да подобрите процеса на храносмилането, да ускорите метаболизма, да намалите кръвното и да подобрите функционирането на черния дроб.Туршия със зелени домати, чесън и копърче: Приготвена по този начин става фаворит за зимата!Тази туршия винаги ми напомня за леля ми. Някъде назад (много назад) в спомените от моето детство, д…Oct 24 2018skafeto.com

Аминокиселината метионин, която е съединение, предпазва клетките на черния дроб, а алицинът, който се образува, когато влакната на чесъна се разграждат, предотвратява тяхното унищожаване, пише zdrave.to. В допълнение чесънът подобрява функцията на жлъчния мехур и предотвратява образуването на камъни в жлъчката.

Въпреки доказаните ползи, чесънът не се препоръчва за всички. Той е наистина полезен, но само ако черният дроб е здрав.

За хора с чернодробни заболявания чесънът ще навреди. Факт е, че с разграждането на алицин и метионин се образуват токсични вещества, и докато здравият черен дроб върши отлична работа за отстраняването им, то болният орган го приема като сериозно бреме, което само ще влоши състоянието му.

Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Мед, ябълков оцет и чесън: Не е за вярване колко болести лекува този мощен коктейл от природата!Мед, ябълков оцет и чесън – това е наистина страхотна комбинация, която според мнението на медицинск…Nov 9 2018skafeto.com