кашлица

Всеки от нас се е сблъсквал с някакъв вид кашлица и може да потвърди, че кашлиците определено са различни видове. Понякога кашляме така, все едно лаем, докато друг път имаме дразнеща кашлица, която не ни дава да си поемем въздух.

На първо място е важно да знаем, че кашлицата е защитен механизъм на организма, чрез който дихателните пътища се предпазват от секрети и чужди частици. Когато говорим за алергична кашлица обаче, се оказва, че тя може да бъде причинена както от здравословен проблем, така и да бъде самостоятелно явление.

Понякога продължава дни, друг път седмици, а в по-тежки случаи и месеци, докато не се отстрани дразнителят. Пристъпите на кашлица идват внезапно, когато алергенът е достигнал до болният, но после стихват. Често се активират нощем или рано сутрин. 4 пролетни билки, които ще ви помогнат да възстановите организма след зиматаЗимата си отиде, а пролетта е вече тук. Сега обаче е времето от годината, когато организмът на всеки…Mar 21 2019skafeto.com

Алергичната кашлица е суха и при нея не отделяме никакъв секрет с изкашлянето. Алергените, които я причиняват, могат да бъдат най-различни – домашен прах, плесен, полени, храна, домашни любимци, ухапване от насекомо и други. Освен това, специалистите твърдят, че алергичната кашлица е сигнал за отслабнала имунна система на организма.

Сама по себе си алергичната кашлица не се лекува – лечението е свързано с основния проблем, който я е отключил. Идеята е да се преборим със самата алергия, която причинява кашлянето. А на първи време, за кашлицата можем да приемаме лекарства с антихистамини, които да подтискат пристъпите и да намалят дразненето. Мед, разтворен в топла вода, също успокоява гърлото. Освен това трябва да се стараем винаги да бъдем добре хидратирани – пиенето на повече течности, инхалациите със солен разтвор определено биха били от голяма полза. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.Тази смес за болно гърло се приготвя за 5 минути, а ефектът й е моменталенБолките в гърлото са проблем, с който се е сблъсквал всеки един от нас. И ако се ангажираме да си ку…Mar 19 2019skafeto.com


loading...