В живота има много фактори, които могат да ни причинят стрес. Финансови проблеми, дългия работен ден, натоварения трафик, дори най-обикновените спорове могат да ви причинят стрес.

Не трябва да забравяме обаче, че стресът преди всичко е естествена реакция на организма, която има цел да помогне на тялото ви да се справи с всички негативни натоварвания. Когато стресът е лесно управляем малки дози от него могат да ви помогнат да се справите по-добре в дадени ситуации. Това явление често се наблюдава при студенти, които се готвят за изпити или при спортисти, на които им предстои състезание.

Стресът се превръща в проблем, когато стане постоянен или както в някои случаи се превърне в депресия.

Има много начини за справяне със стреса, както и доказано много вещества, които ни помагат да го „владеем“.

Такова вещество, например, е добре познатият Златен корен (Rhodiola rosea). Това растение е използвано в медицината от векове като първите документирани случаи са още от Древна Гърция. Днес има много научни експерименти и проучвания, които изследват ефекта на Златния корен върху човешкото тяло и положителното му въздействие е доказано по напълно безспорен начин.

Златният корен допринася за намаляване на тревожността, стреса и чувството на обърканост и несигурност. Използва се в традиционната медицина за подобряване на настроението. Притежава антиоксидантни и клетъчно протективни свойства.

Освен това Златният корен предпазва сърцето от различни вредни въздействия.

Друго вещество, което доказано ни помага да се справим с излишния стрес е триптофанът. В същината си, триптофанът представлява незаменима аминокиселина, която служи на организма за производството на серотонин. Серотониннът от своя страна е известен като „хормон на щастието“ и е един от най-важните регулатори на настроението. Множество клинични изследвания установяват ползите от приема на триптофан:
* отношението му към производството на серотонин
* подобрява емоционалното състояние и конгнитивните функции
* положително влияе върху социалното общуване, както при здрави лица, така и при такива с проблемно поведение.

Спокойното ни ежедневие, освен от правилния хранителен режим, често зависи и от физическата ни активност. Колкото по-активни сме, толкова повече намаляваме шансовете да бъдем обзети от стрес.

За вашето спокойствие, немският бранд Допелхерц предлага нов продукт специално разработен на основата на растителни екстракти (златен корен, хмел, маточина) и Триптофан.

Допелхерц актив Спокоен ден е качествен продукт, който се произвежда в Германия при най-висок стандарт за качество и който не предизвиква привикване и дневна сънливост. Това е поредният качествен продукт в портфолиото на немската фармацевтична компания Куайсер Фарма, която тази година бележи 10 годишен юбилей от началото на присъствието си на българския пазар!
Доверете се на изпитаното немско качество!

Как да се справим със стреса и да възвърнем спокойствието си