https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Медът е храна, която не само е натурална и вкусна, но и много полезна за организма ни. Но замисляли ли сте как е правилно да го ядем?

Оказва се, че много от хората правят грешки и не го хапват както трябва, а това ги лишава от редица от неговите полезни качества и вещества. Затова днес ви представяме няколко съвета за да го хапваме правилно и да усвояваме всичко, което е полезно за нас от този природен продукт.

За да бъде максимално полезен за нас, най-добре е да хапваме по една супена лъжица мед сутрин, преди да сме закусили и вечер, преди лягане. Освен това не бива да преглъщаме бързо.

Хубаво е да задържим меда в устата си за няколко секунди, за да започне да се разтваря. По този начин ще позволим на меда да стигне до кръвоносните съдове в устата ни и да им повлияе благоприятно.

Друго важно нещо е да не пием вода веднага след това, за да не го отмием. Има и друг вариант да консумираме меда така, че да се възползваме от всичките му полезни свойства. Можем да разтворим меда в чаша чай или чаша топло мляко.Аз съм пушач от както се помня и само с този сироп от лук и мед изкарвам храчките и секретите от белия си дробВсеизвестно е, че цигарите са сред най-вредните навици на хората. Те не са само силно пристрастяващи…Oct 6 2017skafeto.com

Пиенето също трябва да е бавно и със задържане в устата.

По този начин ще усвоим антибактериалните и антивирусните вещества от меда. Можем и да комбнираме двата начина и сутрин да хапваме мед, а вечер да го разтваряме в чай или мляко. Така сутринта ще си набавим енергия и тонус, а вечер ще се успокоим. Важно е също така да знаем, че не е препоръчително да даваме мед на деца под 2-годишна възраст. Това е така, тъй като има риск от развиване на алергична реакция.На вниманието на всички, които обичат мед, ето кой вид какво лекуваУ нас се добиват няколко вида мед, които са невероятно полезни за здравето ни. Важно е как ги използ…Sep 29 2017skafeto.com