климатик охлаждане

В днешно време все повече домакинства и служебни офиси разчитат на климатик – не само за охлаждане през непоносимите жеги, но и за отопление по време на зимния сезон. Не всички са наясно обаче, че наред с удобствата, които предлагат, климатиците крият и редица опасности за човешкото здраве, за които може би не сте и подозирали. Днес ще ви запознаем с осем от тях.

1. Дехидратация. Ако ползвате климатик е неизбежно спадането на влажността в помещението. Така тялото ви започва да губи вода, защото температурата е доста ниска и изобщо не сте жадни. Не допускайте това да се случи – не забравяйте да пиете течности, дори да не усещате жажда.

2. Главоболие. Възможно е, ако останете по-дълго в стая с климатик да ви заболи глава. Една от причините за главоболието и мигрената е дехидратацията.

3. Проблеми с дихателната система. Хората, които работят на места с климатик, често се оплакват, че имат проблеми с дихателната система. При някои се изразява в запушен нос или течащ нос, сух нос и сухо гърло, а при други – точно обратното. Проучванията показват, че 28% от хората, които работят в климатизирана стая, страдат от ринит. За сравнение сред хората, които работят на вентилатори, тази цифра е само 5%.Ето как да си направим мощен домашен климатик за по-малко от 50 лева (ВИДЕО)Жегите продължават с пълна сила и ще ни държат поне още 2 седмици. Това гласи прогнозата на синоптиц…Aug 11 2017skafeto.com

4. Сънливост. При подобно проучване е доказано, че хората, които стоят на климатик вкъщи или на работното място са по-често отпуснати и обхванати от сънливост.

5. Сърбеж и раздразнена кожа. Прекарването на продължително време в помещение с климатик може да предизвика сърбеж и изсушаване на кожата. Необходимо е да се грижим за постоянното овлажняване на кожата, ако прекарваме дълго време в стая с климатик, без значение дали е лято или зима.

6. Астма и алергия. Климатикът не е основният причинител на тези заболявания, но когато страдате от тях и сте прекалено дълго време в помещение с климатик, това може да усложни състоянието ви.

7. Проблеми с очите. Отново поради сухия въздух може да настъпи сухота и раздразнение на очите, както и зачервяване и замъглено виждане.

8. Простуди и инфекции. Въздухът, преработен от климатик, пресушава назалните проходи, и може да доведе до дразнене на лигавиците. По този начин тялото ви става уязвимо за вируси и инфекции.Внимание, важно за всички: Зимата ни бърка в джоба поне с 2000 лева. Ето кое отопление излиза най-изгодноЗимата вече почуква на вратата, но дори преди да е започнала и да сме се оказали заобиколени от снеж…Nov 8 2017skafeto.com


loading...