настинка през есента

Настинка през есента – елемент, който трудно можем да избегнем. Това се дължи на променливото време и на факта, че то образува влажна среда, която е особено благоприятна за развитието на различни бактерии и вируси. По тази причина е добре да сме подготвени с някои трикове, които да ни помогнат да не се разболеем и да преминем към зимното време по-лесно и безпроблемно.

Есента е време за разходки в парка, топли дрехи, вкусен чай и спокойни уютни вечери. За да се предпазите от настинка или грип през този период, следвайте тези прости препоръки, пишат от iwoman.bg.

Ваксинирайте се
Това важи особено за възрастните хора, тъй като при тях вероятността настинката или грипът да доведат до развитие на сериозни усложнения е много по-голям.

Мийте ръцете си по-често
Не само преди хранене, но и след всяко посещение на обществени места (например градски транспорт), както и след физически контакт – например ръкостискане. Вирусите могат да се намират по дръжките на вратите, мобилните телефони, компютърните клавиатури и парите. Затова през есента и зимата си струва да миете по-често ръцете си.

Не яжте на работното място
Колкото и да е натоварен работният ви ден, не се изкушавайте да обядвате на работното си място. Освен ако не работите в изолирана стая, в която никой не влиза през работния ден, разбира се. Само си представете колко микроби и вируси се настаняват на работните ви повърхности през деня! И всички те с удоволствие ще се преместят първо върху вашия обяд, а след това и във вашето тяло. Сигурни ли сте, че сте готови да поемете този риск?

Движете се повече на открито
Активният начин на живот винаги е от полза, но особено много през сезона на грипа и настинките. Редовните физически упражнения не само ни помагат да останем във форма, но и засилват имунната система.

Бършете повърхностите с дезинфектант
Ако работите в офис, редовно бършете дръжките на вратите, работните плотове, вратите и други места, които прекалено много хора докосват през деня. Най-добре използвайте дезинфектант или поне кърпички, съдържащи алкохол. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!
Източник: БГНЕСЧудотворен руски народен лек пази от грип и настинка. Ето как да си го приготвим сами у домаВремето застудява, а прогнозите на медиците са, че не сме далеч от първите по-сериозни грипове и нас…Oct 4 2017skafeto.com

loading...