Често от този свят внезапно си отива човек, пословичен със здравословния си начин на живот, който почти никога не се е оплаквал от болести. Лекарите винаги обясняват кончината със съответната диагноза, но има случаи, които и те не могат да обяснят логично.Важно за всички: Обявиха най-новите параметри на нормалното кръвноВисокото кръвно налягане измъчва стотици хиляди българи и се превръща във все по-сериозен проблем и …Apr 26 2019skafeto.com

Кардиолози от университета в Хелзинки са провели изследване, включващо 1222 мъже на възраст над 40 години. Сред тях имало напълно здрави хора, водещи здравословен начин на живот, пише zdrave.to. Имало и такива с наднормено тегло и нездравословни навици с риск от сърдечносъдови заболявания.

Целта на изследването било да се установи ама ли връзка между недостатъчната почивка и кратката отпуска с повишената смъртност. След приключването на изследването кардиолозите предупредиха за фаталните последствия, свързани с кратката годишна отпуска.

В крайна сметка екипът стигнал до извода, че продължителността на живота на наблюдаваните мъже била свързана с размера на годишната им отпуска. При това дори и здравите индивиди си отивали по-рано от този свят, в сравнение с онези, които били болни, но ползвали по-дълги отпуски.

За да не подлагаме на риск здравето си, всяка година трябва да почиваме минимум четири седмици. При по-кратък отдих дори и хора, които са в добро здраве и водят природосъобразен начин на живот, са изложени на риск от сърдечносъдови болести.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Ново 20: Има полза от високото кръвно!Хипертонията или високото кръвно налягане е рисков фактор за няколко здравословни състояния, включит…Apr 17 2019skafeto.com

loading...