кои заболявания

Всяко заболяване има определени симптоми, които могат да ни покажат, че нещо със здравето ни не е наред и е необходимо да вземем някакви мерки. Някои заболявания обаче нямат толкова видими симптоми и е по-трудно да ги открием. Днес обаче ще ви представим кои заболявания можем да познаем само по кожата ни.

Кожата е естествена бариера, която защитава вътрешните ни органи, но е и един вид показател за състоянието на тялото, пишат от Zdrave.to. Немският дерматолог Йенс Тесман разказа пред списание Focus за кожните промени, които могат да бъдат симптом или проява на различни заболявания. Тесман обясни, че кожата е един вид показател за състоянието на целия организъм.

Това е най-големият и „забележим“ орган на нашето тяло, който изпълнява много важни функции. Особено тясно свързано е състоянието на кожата с червата и хормоните. Най-честото оплакване, с което идват при дерматолозите, е появата на възпаление и акне. Те могат да бъдат свързани с хормонални промени, нарушение на състава на чревната микрофлора и дори да са доказателство за непоносимост към определени продукти. Внезапното изсушаване на кожата също може да бъде симптом на хормонален дисбаланс.

Нодуларният еритем може да показва проблеми с червата – това са червени петна, които могат да бъдат болезнени. Съдовите звездички в горната част на тялото най-често показват чернодробни заболявания, а по краката – проблеми с кръвоносните съдове, включително тромбоза. Диабетиците могат да имат кафяви петна по шията. Поради повишеното производство на инсулин, веществата, които променят цвета на кожата на места, най-често в областта на шията, навлизат в кръвообращението. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:3 рецепти с лимон помагат при различни заболяванияЛимонът е сред продуктите, които имат множество ползи за здравето ни. Днес ще ви представим 3 рецепт…Jan 13 2020skafeto.comШумът в ушите е признак за смъртоносни заболяванияШумът в ушите е проблем, който не всеки от нас е изпитвал. В същото време, когато той се появи, чест…Oct 24 2019skafeto.com


loading...