храните

Здравословното хранене е необходимо и важно не само, за да поддържаме добра фигура, но и за да имаме здрав организъм. Според специалистите има оптимален прием на различни витамини и минерали, който трябва да си набавяме ежедневно, за да могат органите ни да функционират правилно, както и да имаме здрави кости, нокти, коса, кожа, мускули, добро зрение и бърза мисъл. В тази статия ще ви разкрием, кои са храните, които трябва да консумираме, за да имаме здрава костна система.Как да се храним за здрави кости и стави, кои храни са полезни за костно-ставната система и кои не? Ето съветите на д-р Митко РиговКак да се храним за здрави кости и стави, кои храни са полезни за костно-ставната система и кои влош…Apr 16 2018skafeto.com

Когато чуем думата кости, първите неща, за които се сещаме са калций, колаген, магнезий и витамин D. По какъв начин обаче можем да си ги набавим освен чрез хранителни добавки и какво количество трябва да приемаме дневно? И не само това – важно е да знаем, каква е взаимовръзката между всички тези витамини и минерали.

Витамин D съпровожда калция до местата в тялото, където той е нужен, за да укрепи структурата му и да подобри функциите на организма. Добри източници на този минерал са: мляко, сирене и други млечни продукти; броколи, зеле, бамя; соя, тофу; ядки, пълнозърнесто брашно или брашна без глутен; сардини.За повечето хора приемът на калций трябва да е около 800 мг, а за бременни жени и деца – малко по-висок, около 1200 мг.

Колкото до самия витамин D, той може да бъде открит в следните хранителни продукти: мазна риба (сьомга), сардини, скумрия; яйца; обогатени зърнени закуски.

Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.Искате ли да стегнете мускулатурата си, да укрепите костите си и да забързате метаболизма си? Възможно е, при това само с една съставкаИскате ли да стегнете мускулатурата си, да укрепите костите си и да забързате метаболизма си? Напълн…Dec 10 2017skafeto.com

loading...